Στο Σουφλί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Στις δυσκολίες πρέπει να παραμένουμε μαζί» (video)

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου

«Στις δυσκολίες πρέπει να παραμένουμε μαζί γιατί έτσι γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί», είναι το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα μας, κατά την ομιλία της στην τελετή αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου.

«Θέλω να σας ευχηθώ ολόψυχα να έχετε ένα ωραίο ταξίδι στον πλούσιο και συναρπαστικό κόσμο της γνώσης», είπε η κ. Σακελλαροπούλου, απευθυνόμενη στους μικρούς μαθητές, και συνέχισε:

«Οι δάσκαλοί σας είναι εδώ, με ανοιχτή αγκαλιά, για να σας μορφώσουν, να σας ανοίξουν δρόμους στη ζωή, να σας βοηθήσουν να γίνετε υπεύθυνοι και δημιουργικοί πολίτες, που θα σέβονται και θα υπολογίζουν το διπλανό τους, θα αγαπούν τον τόπο τους και θα φροντίζουν το περιβάλλον, την πηγή ζωής όλων μας.

Ο τελευταίος καιρός δεν ήταν εύκολος για τη χώρα μας. Καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες συνέβησαν σε πολλά μέρη.

Στον τόπο σας η φωτιά κατέκαψε ένα μεγάλο τμήμα του πανέμορφου δάσους της Δαδιάς, κάτι που μας πληγώνει όλους. Δεν πρέπει, όμως, να απελπίζεστε. Στις δυσκολίες πρέπει να παραμένουμε μαζί, γιατί έτσι γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε ο καθένας στον τομέα του, ώστε τα δάση να ξαναπρασινίσουν και η γη να ξανακαρπίσει και το χαμόγελο να γυρίσει στα χείλη όλων και πάλι. Σας εύχομαι μία καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο».

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος τόνισε πως με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει έμπρακτα την αγάπη της και το ενδιαφέρον για τον Έβρο και αποδεικνύει ότι σκέφτεται τους κατοίκους της περιοχής.

«Σας αισθανόμαστε σαν δικό μας άνθρωπο και μας έχετε συγκινήσει με την αγάπη και με το ενδιαφέρον σας. Και εγώ προσωπικά έχω ζήσει και το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που κινδύνευσε και καταστράφηκε τόσο μεγάλο τμήμα του δάσους», σημείωσε ο κ. Καλακίκος.

«Η περιοχή έχει εξέλθει από μία δοκιμασία και το σχολείο είναι ο πυλώνας της γνώσης, όμως αυτή η αποστολή φέτος θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, διότι τα παιδιά είδαν να καίγεται ένα δάσος. Είδαν τους γονείς να αγωνιούν, να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους. Είναι ένα βίωμα, μία εμπειρία ζωής που πιστεύω μέσα από το σχολείο θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν», είπε ο δήμαρχος.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός υπογράμμισε ότι είναι νωπές οι πληγές από τις πυρκαγιές στην περιοχή και η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί στήριξη για τον πολύπαθο λαό του Έβρου.

Μετά τη λήξη του αγιασμού η κ. Σακελλαροπούλου συνομίλησε με μαθητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Πριν αναχωρήσει από το Σουφλί η κ. Σακελλαροπούλου φύτεψε συμβολικά μια μουριά στο Πάρκο Μουριάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος