Στο “κόκκινο” η Θεσσαλονίκη και οι συναυλίες καλά κρατούν…

Στο “κόκκινο” παραμένει η Βόρεια Ελλάδα , με όλα τα ενδεχόμενα για τις παρελάσεις, στρατιωτικές και μαθητικές, να είναι ανοιχτά. Την ώρα μάλιστα που η πληρότητα στις μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη Θεσσαλονίκη παραμένει μια ανάσα πριν το 100%, πλήθος κόσμου συνωστίζεται σε συναυλία, αγνοώντας τα υγειονομικά μέτρα ή τις συστάσεις, από σκηνής.

Χιλιάδες κόσμου συνωστίζονταν χθες βράδυ σε συναυλία γνωστού τραγουδιστή στη Θεσσαλονίκη. Παρά τις εκκλήσεις, τα μέτρα προστασίας δεν τηρήθηκαν. Έξω από το θέατρο που έγινε η συναυλία, djs της πόλης έκαναν διαμαρτυρία για τα περιοριστικά μέτρα που τους ανάγκασαν να ακυρώσουν τις δικές τους προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Και όλα αυτά την ώρα που η πίεση στο σύστημα υγείας μεγαλώνει επικίνδυνα…Στη Θεσσαλονίκη, η πληρότητα στις ΜΕΘ έφθασε το 95%.

«Δύο περιστατικά μας δεν μπορέσαμε να τα καλύψουμε. Ένα πήγε στην Καβάλα το άλλο πήγε στις Σέρρες. Ένα ολόκληρο νοσοκομείο με 22 κλίνες εντατικής θεραπείας οι οποίες έχουν διατεθεί για τους covid ασθενείς δεν κατάφερε χθες να τα αντιμετωπίσει, την αυξημένη πίεση» επεσήμανε ο Νίκος Καπράβελος, Διευθυντής ΕΣΥ Β΄Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου “Γ.Παπανικολάου”

Η επιδημιολογική εικόνα παρέμεινε σταθερή. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1165 κρούσματα, 332 διασωληνωμένους και 31 θανάτους

Η απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις παρελάσεις θα ληφθεί μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. «Το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, η όποια λύση θα αφορά και τος στρατιωτικές παρελάσεις και τις μαθητικές παρελάσεις» επεσήμανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στη Λάρισα, η παρουσία κινητής μονάδας εμβολιασμών έξω από το ναό του Αγίου Αχιλλείου προκάλεσε ένταση και αντιδράσεις από μερίδα πολιτών. Δεν δίστασαν μάλιστα να αποδοκιμάσουν έντονα τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο. «Τους ευχαριστώ γιατί με τον τρόπο που αντέδρασαν μας προσέφεραν διαφήμιση. Απεκάλυψαν στους πολλούς ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν και πόσο πρέπει να τους παίρνουμε σοβαρά υπόψη», είπε ο Ιερώνυμος

Στην Κοζάνη, η ιστορία του πατρός Νικολάου, εφημέριου της Αγίας Παρασκευής, που νοσηλεύθηκε διασωληνωμένος με κορονοϊό προκαλεί αίσθηση: “είναι να μην πάθει κανένας κάτι, εύχομαι να μην αρρωστήσει, όπως αρρώστησα εγώ. ήμουνα 5 μήνες παράλυτος, 2 μήνες στην εντατική και δεν ήξερα…με πήγαν τον Νοέμβριο στις 8 στο νοσοκομείο και ξύπνησα στις 9 Ιανουαρίου και μέχρι και τον Απρίλιο ήμουν παράλυτος κι ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω. Εύχομαι να μην πάθει κάτι κανείς από αυτούς που λένε πως δεν υπάρχει ο ιός ή δεν κάνουμε τα εμβόλια, εγώ ένα λέω, αν και αρρώστησα, έχω κάνει τα εμβόλια

Η εμβολιαστική κάλυψη στην Επικράτεια φθάνει στο 61% αλλά σε αρκετές περιοχές παραμένει κάτω του 50%.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος