Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών οι «αρνητές» των POS

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών αναμένεται να μπουν είτε όσοι δεν έχουν POS, είτε απλά δεν τα χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ξεκίνησε να επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εντοπίστηκαν 130 ΚΑΔ, όπου μόλις δέκα επαγγελματίες από κάθε κλάδο χρησιμοποίησαν τα τερματικά μηχανήματα.

Η χρήση πλαστικού χρήματος αυξάνεται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο. Τα 40 δισ. Ευρώ, που καταγράφηκαν το 2021, εκτιμάται ότι το 2022 θα ξεπεράσουν τα 60 δισ.

• 3.011 ταξί χρησιμοποίησαν τερματικό ηλεκτρονικών πληρωμών, όταν μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν περισσότερα από 15.000 ταξί.

• Μόλις 393 μεσιτικά γραφεία έχουν POS και το χρησιμοποιούν, όταν μόνο στην Αθήνα οι μεσίτες ξεπερνούν τους 3.000. Οι συναλλαγές ήταν 13,4 εκατ. ευρώ.

• 3.470 δικηγόροι δέχθηκαν πληρωμή μέσω POS.

• 1.319 υδραυλικοί χρησιμοποίησαν POS το προηγούμενο έτος, όταν μόνο οι εγγεγραμμένοι στον Σύνδεσμο της Αθήνας είναι 2.600.

• 1.153 ηλεκτρολόγοι δέχθηκαν πληρωμή με κάρτα και εισέπραξαν 15,49 εκατ. ευρώ.

Το νέο έτος πάντως αναμένεται να φέρει μαζί του αλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μηχανήματα υποδοχής πιστωτικών καρτών θα πρέπει να εγκατασταθούν σε λαϊκές αγορές, αλλά και να τα χρησιμοποιούν ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλα συναφή επαγγέλματα, προκειμένου η εφορία να γνωρίζει αυθημερόν τις εισπράξεις.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες ωστόσο- για όσους προτιμούν τα μετρητά- έχουν σηκώσει τα μανίκια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων κάποιων επαγγελματιών βρίσκεται στον μέσο όρο του κλάδου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος