Στο κάστρο Χλεμούτσι η κινηματογραφική μεταφορά της Οδύσσειας με Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας ενημερώνει, ότι το διάστημα 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2023, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο κάστρου Χλεμούτσι θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό, λόγω πραγματοποίησης κινηματογραφικών γυρισμάτων για την παραγωγή ταινίας κατόπιν σχετικής εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επίσης, λόγω των εργασιών αποκατάστασης του χώρου -απομάκρυνση σκηνικών- μέρος του εξωτερικού περιβόλου του κάστρου δεν θα είναι προσβάσιμο στο κοινό το διάστημα 3-5 Ιουνίου.

Στο κάστρο Χλεμούτσι η κινηματογραφική μεταφορά της Οδύσσειας με Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός

Όπως είναι ήδη γνωστό, μέσα στο κάστρο Χλεμούτσι θα γίνουν γυρίσματα για την ταινία “The Return” , ένα ιστορικό έπος που βασίζεται στο αρχαίο κλασικό έργο του Ομήρου «Η Οδύσσεια», με πρωταγωνιστές τον Ρέιφ Φάινς και η Ζυλιέτ Μπινός.

Ο μεν πρώτος, που θα υποδυθεί τον Οδυσσέα, ο οποίος επιστρέφει στη Ιθάκη 20 χρόνια μετά, θα κάνει γυρίσματα στο Αγγελόκαστρο της Κέρκυρας και στο Χλεμούτσι.

Η δεύτερη, που υποδύεται την Πηνελόπη, δεν θα είναι παρούσα στα δύο αυτά κάστρα, αν και θα παριστάνουν το παλάτι του Οδυσσέα.

Στο κάστρο Χλεμούτσι η κινηματογραφική μεταφορά της Οδύσσειας με Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός

Όμως, η παρουσία της στην Ελλάδα θα συμβάλει στη διαφήμιση όχι μόνο των πανέμορφων κάστρων αλλά και της χώρας μας. Το Κάστρο Χλεμούτσι, (γνωστό και ως Κάστρο Τορνέζε) στην Κυλλήνη της Ηλείας, ιδρύθηκε το 1220-1223 από τον ηγεμόνα Γοδεφρείδο Α΄ Βιλλεαρδουίνο.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Αναργύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος