Στο Ηράκλειο η Υπουργός Πολιτισμού – Υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις με Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με σκοπό να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των “πληγών” που άφησε στα μνημεία των σεισμόπληκτων δήμων ο πρόσφατος σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Ηράκλειο υπέγραψε νωρίτερα δύο προγραμματικές συμβάσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, για την αποκατάσταση του Αραβοβυζαντινού Τείχους και την δημιουργία μόνιμης έκθεσης εθνικής αντίστασης στη στοά Μακάσι.

Στο Ηράκλειο η Υπουργός Πολιτισμού – Υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις με Περιφέρεια Κρήτης και ΔήμοΑυτή την ώρα η κ. Μενδώνη συνεχίζει τις επαφές της με τους τοπικούς φορείς στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου είναι σε εξέλιξη, παρουσία του περιφερειάρχη, η συνάντησή της με τους δημάρχους των σεισμόπληκτων περιοχών των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών – Αστερουσίων. Αντικείμενο της συνάντησης είναι, αφενός η διαδικασίες για την υλοποίηση έργων πολιτισμού στο νησί συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και η δρομολόγηση της αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί στα μνημεία των σεισμόπληκτων δήμων.

Στο μεταξύ, τροποποιείται ο προηγούμενος σχεδιασμός για την υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα σε Υπουργείο Πολιτισμού, Δήμο, Περιφέρεια και ΟΛΗ για την αποκατάσταση των Ενετικών Τειχών και άλλων μνημείων της πόλης του Ηρακλείου. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η γενική γραμματέας του δήμου Ηρακλείου, Ευγενία Στυλιανού, λόγω του πολύ υψηλού προϋπολογισμού μιας τέτοιας προγραμματικής σύμβασης και προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις, εξαιτίας της εμπλοκής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποφασίστηκε η “απόσχιση” των έργων που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ , ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα και γρήγορα. Έτσι, εκτός από το ισόπεδο τμήμα των ενετικών τειχών για το οποίο η διαγωνιστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, ξεχωριστή προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί και για το παράκτιο τείχος, που έχει λάβει τη σχετική έγκριση.
,

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος