Στο Φανάρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα (video)

Στο Φανάρι βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος για την σημερινή τέλεση της Ακολουθίας του Μικρού και Μεγάλου Μηνύματος, με την οποία αποδέχεται την θέση του προκαθημένου της τοπικής ημιαυτόνομης Εκκλησίας.

Στο Φανάρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα (video)Η Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος άρχισε λίγο μετά τις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε με την αναφώνηση εκ μέρους των παρευρισκόμενων του χαρακτηρισμού «άξιος».

Ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των υπόλοιπων μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ακολούθως, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.παρόντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στο Φανάρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα (video)Η εγκαθίδρυσή του θα γίνει μετά από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος και αφού προηγηθεί η καθιερωμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία αντιπροσωπείας των ιεραρχών του νησιού ότι θα εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως προκαθημένου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Ο κ. Ευγένιος αναχώρησε χθες από την Κρήτη για την αποδοχή, αφού προηγουμένως επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο τέως Κρήτης Ειρηναίο για να λάβει την ευχή του. Νωρίτερα, εμφανώς συγκινημένος, στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Ρεθύμνου, όπου συνέρρευσε πλήθος κόσμου για να τον συγχαρεί, έστειλε μήνυμα ειρήνης και ενότητας στον κρητικό λαό.

Ρεπορτάζ: Σ. Κατσουλάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος