Στο Δικαστήριο της ΕΕ παραπέμπεται η Δανία για τη χρήση του ονόματος “φέτα”

Στο Δικαστήριο της ΕΕ παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δανία, καθώς επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί παράγουν και εξάγουν σε τρίτες χώρες λευκό τυρί με τη σήμανση «Φέτα», η ονομασία της οποίας αποτελεί καταχωρισμένη προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) από το 2002.

Ως εκ τούτου, αναφέρει η Επιτροπή, το συγκεκριμένο τυρί μπορεί να παράγεται μόνο στην Ελλάδα βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών παραγωγής. Η Επιτροπή θεωρεί ότι αυτή η εμπορική πρακτική παραβιάζει ευθέως την προστασία που παρέχει η καταχώριση της «Φέτας» ως ΠΟΠ και ότι οι Αρχές της Δανίας δεν μερίμνησαν για την πρόληψη, ή την παύση της. Η Δανία, αθετώντας τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της, παραβιάζει, σύμφωνα με την Επιτροπή «τόσο τον κανονισμό για τα συστήματα ποιότητας, όσο και την αρχή της καλόπιστης συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης και των κρατών μελών».

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επί παραβάσει, η Επιτροπή κάλεσε τις αρχές της Δανίας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να αποτρέψουν, ή να εμποδίσουν τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στο έδαφός της να εφαρμόζουν την επίμαχη πρακτική. Δεδομένου ότι η Δανία δεν διευθέτησε τα ζητήματα που επισημάνθηκαν, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος