Στο 100% οι πληρότητες των καταλυμάτων στα ορεινά των Ιωαννίνων

Το απόλυτο, 100%, αγγίζει η πληρότητα των καταλυμάτων στο νομό Ιωαννίνων με το Ζαγόρι, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα, και την Κόνιτσα, να έχουν την τιμητική τους.
Επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα έκαναν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και άδραξαν την ευκαιρία του εορτασμού της 28 Οκτωβρίου για να αποδράσουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Το σύγχρονο οδικό δίκτυο με τους δύο αυτοκινητόδρομους, Εγνατία και Ιονία, μείωσαν της αποστάσεις στο μισό κι έτσι οι βορειοελλαδίτες μέσω της Εγνατία οδού, σε δύο ώρες και τριάντα λεπτά μπορούν ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή να βρεθούν στα Γιάννινα.
Το καλό φαγητό η παραδοσιακές πίτες της περιοχής, μέσα στα πετρόχτιστα καλντερίμια που τα ταβερνάκια ξεπροβάλουν μπροστά μας, είναι πειρασμός που δύσκολα αντιστέκεσαι.

Οι πιο τολμηροί κατηφόρισαν στον ποταμό Βοϊδομάτη για να απολαύσουν μια διαδρομή με βάρκα ράφτινγκ μέσα στο φαράγγι του Βίκου.
Η άγρια ομορφιά της φύσης τα κοφτερά βουνά που αγκαλιάζουν τα πετρόχτιστα σπίτια και το απέραντο πράσινο συνθέτουν την εικόνα που αντικρίζουν όσοι έρχονται για πρώτη φορά στο Πάπιγκο.
Η κίνηση του πρώτου τετραήμερου για τη νέα σεζόν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και το χαμόγελο επέστρεψε στα πρόσωπα των καταστηματαρχών, αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου, που είδαν ξανά τον τόπο τους να γεμίζει κόσμο που τόσο πολύ είχαν ανάγκη.
Η τιμές των καταλυμάτων ξεκινούν από τα 50 ευρώ και φτάνουν τα 180 ευρώ την βραδιά, παρέχοντας υπηρεσίες όπως τζάκι στο δωμάτιο, έξτρα για χαλάρωση ίντερνετ, μασάζ και προγράμματα δράσης στο βουνό ή το ποτάμι.
Ήδη από τώρα ξεκίνησαν να καταγραφούν κρατήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος