Στις 28 Νοεμβρίου ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 θα εορταστεί  φέτος σε ολόκληρη τη χώρα η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 και η επέτειος της μάχης του Γοργοποτάμου.

    Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα του εορτασμού  περιλαμβάνει:

 α) Γενικό Σημαιοστολισμό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την όγδοη (8η) πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.

β) Φωταγώγηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

    Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, έδρα της Μητροπολιτικής Ενότητας, πλην του γενικού σημαιοστολισμού και της φωταγώγησης, θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:

α) Ώρα 10.30:  Τέλεση Δοξολογίας  στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας

β) Ώρα 11:00:  Τρίλεπτοι χαιρετισμοί από  εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων στο χώρο του μνημείου Εθνικής Αντίστασης (Ν. Παραλία).

 Παρακαλούνται οι Αντιστασιακές Οργανώσεις να δηλώσουν τους ομιλητές εγκαίρως στο Αυτοτελές Γραφείο Τύπου Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση: dimsx@pkm.gov.gr         

γ) Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Ν. Παραλία) από τους: Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Διοικητές Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή άλλων Φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.

    Στις έδρες των λοιπών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  θα τελεστούν Δοξολογίες και θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων με μέριμνα των οικείων Αρχών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος