Στην Θεσσαλονίκη το Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Έπειτα από μια παύση δυο ετών λόγω πανδημίας, ξεκίνησαν σήμερα οι τριήμερες εργασίες του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. στο συνεδριακό κέντρο Ι.  Βελλίδης στην Θεσσαλονίκη.

«Ο κόσμος αλλάζει, με εκπληκτικές ταχύτητες και η τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους αιρετούς είναι πολλά και σύνθετα τονίζει ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρης Παπαστεργίου. Διοικητική Μεταρρύθμιση, οι αρμοδιότητες της, η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για το ανθρώπινο κεφάλαιο και την τοπική Αυτοδιοίκηση, τα νέα εργαλεία, για την προώθηση των smart cities-έξυπνων πόλεων, τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, η διαχείριση των Δήμων και οι βέλτιστες πρακτικές για ορθολογιστική χρήση των πόρων κ.α..

Εκείνο όμως που αποτελεί άμεση πρόκληση για επίλυση είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική κρίση. Πυρκαγιές το καλοκαίρι, πλημμύρες τον χειμώνα, παγετώνες, που πλήττουν αστικά κέντρα και επαρχία, ζητούν άμεση αντιμετώπιση. Αρμοδιότητες και διαχείριση χρημάτων για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την πολιτική προστασία, είναι οι τρόποι για να προχωρησει η Τ/Α. Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να βγεί μπροστά τονίζει ο κ. Παπαστεργίου. Πρωταγωνιστούμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Διεκδικούμε ενεργό ρόλο στη χάραξη των δημόσιων πολιτικών, αλλά και στον νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος των δήμων και να αλλάξουν νοοτροπίες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος