Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου

Από την μία έχουμε το άνοιγμα του τουρισμού τις επόμενες ημέρες, από την άλλη δεν υπάρχουν κρατήσεις. Αυτό είναι η κοινή συνιστώσα των ανθρώπων στον τομέα του τουρισμού που προσδοκούν σε μια καλύτερη χρονιά. Από τα νησιά του Ιουνίου έως τις ακτές της Ηπείρου οι ετοιμασίες για το άνοιγμα του τουρισμού έχουν επιταχυνθεί.

Ατελείωτες παραλίες και μοναδικά τοπία περιμένουν τους τουρίστες στον νομό Πρεβέζης. Η επιχειρηματίας Ιωάννα Κότση, προσδοκά σε μια διαφορετική χρονιά και σε επιστροφή στην κανονικότητα. Ο νομός έχοντας κερδίσει το πράσινο στον χάρτη επικινδυνότητας της πανδημίας, κατάφερε να ελέγξει την μετάδοση της νόσου και προτάσσει ως πλεονέκτημα την ασφάλεια των επισκεπτών.

Παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, αισιόδοξη δηλώνει και η Χριστίνα Τετράδη αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδας και πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Λαγανά. Το θετικό είναι πως η τουριστική περίοδος αναμένεται να διαρκέσει έως και τον Οκτώβριο, ενώ προσμετράται η καλή εικόνα που είχε η χώρα την περυσινή χρονιά. Εκείνο που δυσχεραίνει την κατάσταση είναι η ένταξη της Ελλάδος σε μια απαγορευτική λίστα για τους βρετανούς τουρίστες. Ελπίζεται ότι οι προσπάθειες του υπουργού τουρισμού στο Ην. Βασίλειο να αποδώσουν και να αλλάξει προς το θετικό. Ο κ. Θεοχάρης έχει προγραμματίσει συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς  αξιωματούχους, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και στελεχών από την τουριστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για να προωθήσει το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού για το 2021. Επίσης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Nigel Adams, Υπουργό για την Ασία στο Foreign Commonwealth & Development Office (της Κοινοπολιτείας). Προσδοκάται ότι οι “φωτεινοί σηματοδότες” των βρετανών θα ανάψουν τελικά το πράσινο φώς και για την Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος