Στην “κατάψυξη” πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας λόγω “Διομήδη”

Array

Τρεις νεκρούς  και μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας, αφήνει πίσω του το πέρασμα του “Διομήδη“. 50χρονος τεχνικός έχασε τη ζωή του, την ώρα που επιχειρούσε να αποκαταστήσει βλάβες ηλεκτροδότησης σε χωριό της Καρδίτσας, ενώ 37χρονος από το Ιράν, παρασύρθηκε από τα νερά σε ημιορεινή περιοχή των Σερρών, στην προσπάθειά του να περάσει ένα ρέμα μαζί με τη γυναίκα του, η οποία και εκείνη βρέθηκε σήμερα νεκρή.

Στην Κρήτη, εξακολουθούν να πνέουν και σήμερα θυελλώδης άνεμοι, η θάλασσα σχεδόν εξαφάνισε την παραλία Πλατανιά στον Ταυρωνίτη Χανίων.

Στα ορεινά χωριά της Λάρισας, το χιόνι έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο. Οι τηλεπικοινωνίες δεν λειτουργούν, οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και οι μετακινήσεις θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες καταστράφηκαν στον πλημμυρισμένο κάμπο της Καρδίτσας, το ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 130 χιλιοστά. Η περιοχή είχε πληγεί και πάλι από την κακοκαιρία Ιανός πριν 15 μήνες.
Μεγάλες  είναι οι ζημιές από τον Διομήδη και στην Σκόπελο. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά, ξεριζώθηκαν δέντρα, καταστράφηκαν δρόμοι.

Σταδιακά, τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξασθενούν, ωστόσο η χώρα παραμένει στην «κατάψυξη», καθώς σημειώνονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε αρκετές περιοχές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΙΑ ΓΚΟΥΣΙΑΡΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥΖΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος