Στην Πομπηία οι πρωτοπόροι του fast food – Oι αρχαιολόγοι καλούν το κοινό στο “θερμοπωλείο”

Στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε από τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., φαίνεται ότι βρίσκουν τις ρίζες τους τα αμερικανικά και άλλα ταχυφαγεία. Οι Ρωμαίοι τα ονόμαζαν θερμοπωλείαthermopolium) και τα θεωρούσαν κακόφημα πριν από 2.000 χρόνια.

Κυρίως οι φτωχοί, που δεν είχαν την άνεση ή τον εξοπλισμό να μαγειρέψουν προμηθεύονταν από εκεί χοντρό ψωμί με αλμυρό ψάρι, ψημένο τυρί, φακές και «γκαρούμ», τη σάλτσα από έντερα ψαριών που ήταν πανταχού παρούσα όπως η κέτσαπ στα σημερινά ταχυφαγεία.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian εντός του Αυγούστου θα ανοίξει στην Πομπηία ένα θερμοπωλείο που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές του 2019. Στο σημείο οι αρχαιολόγοι βρήκαν υπολείμματα από κόκαλα πάπιας, γουρούνια, κατσίκες, ψάρια και σαλιγκάρια σε πήλινα αγγεία.

Το εύρημα που συνοδεύεται από τοιχογραφίες αναλοίωτες από την έκρηξη του Βεζούβιου, ανασύρθηκε από το Regio V, περιοχή 54 στρεμμάτων στα βόρεια του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας κοντά στον κόλπο της Νάπολης.

Στην Πομπηία οι πρωτοπόροι του fast food – Oι αρχαιολόγοι καλούν το κοινό στο “θερμοπωλείο”

Παράλληλα με την επίσκεψη στο θερμοπωλείο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε δύο αρχοντικά – το Casa di Orione και το Casa del Giardino – που ανακαινίζονται.

Πηγή:Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος