Στην παγωμένη Βλάστη Κοζάνης

Στα 1200 μέτρα υψόμετρο η Βλάστη Κοζάνης εδώ και ημέρες υποδέχθηκε τον χειμώνα, με θερμοκρασίες που πέφτουν κάτω από το μηδέν την νύχτα. Συνηθισμένοι οι κάτοικοι στις δύσκολες καιρικές συνθήκες προσαρμόζουν ανάλογα την καθημερινότητά τους.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα κεφαλοχώρια της Μακεδονίας, χρόνος κυλά με τους ρυθμούς που επιβάλουν τα χιονοσκεπή βουνά και το κρύο του χειμώνα που διαρκεί δέκα μήνες. Ωστόσο, το πέπλο της ομίχλης, που καλύπτει την περιοχή δεν καταβάλλει το πνεύμα και τα μέλη της ιππικής παρέας της Βλάστης θα παρελάσουν έφιπποι περιφερειακά, γύρω από το χωριό για την αυριανή επέτειο του ΟΧΙ.

Εις εξ αυτών ο Στέργιος Τσάντζιος, επιμένει να ζει στην Βλάστη και να μην μετοικίσει, με σκοπό οι εναπομείναντες νέοι να δώσουν ζωή σε ένα χωριό με παράδοση και ιστορία. Εκφράζει την ελπίδα να συμβάλουν στην επιστροφή εκείνων που έφυγαν και να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη, ανάλογη με εκείνη του παρελθόντος, την άνθηση του χωριού τον 19ο αιώνα, με τους δυο σημαντικότερους τομείς, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Η Βλάστη αποτελεί αφετηρία για συναρπαστικές, διαδρομές είτε προς το όρος Μουρίκι και το καταφύγιό του είτε προς τις γειτονικές περιοχές.

Με σταθερή θερμοκρασία τον χειμώνα στους – 15 βαθμούς Κελσίου, ο καπνός από τα τζάκια, διαγράφεται στον ορίζοντα και η Βλάστη απολαμβάνει τις γιορτές της γής και της φύσεως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος