Στην Mάντσεστερ Σίτι το τρόπαιο του Champions League – Νίκησε με 1-0 την Ίντερ

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του Champions League με την αγγλική ομάδα να είναι αυτή που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη.

Στην Mάντσεστερ Σίτι το τρόπαιο του Champions League – Νίκησε με 1-0 την Ίντερ

Στο 68ο λεπτό του μεγάλου ποδοσφαιρικού τελικού ο Ρόδρι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που το κατέκτησε για πρώτη φορά.

Oι “πολίτες” δεν έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους στο χορτάρι, μούδιασαν με την αναγκαστική αλλαγή του Ντε Μπρόινε στο 35ο λεπτό, όμως αυτό που έκαναν ήταν αρκετό για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Ο στόχος επετεύχθη, με την κατάκτηση του μεγαλύτερου τροπαίου επί ημερών Πεπ Γκουαρδιόλα και το Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά θα καταλήξει στο… Μάντσεστερ!

Με το γκολ του Iσπανού Ρόδρι στο 68ο λεπτό η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό, με 1-0 της Ίντερ και ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν 2022/2023, πανηγυρίζοντας το «τρεμπλ». Κάτι που μέχρι τώρα είχε καταφέρει μόνο η «συμπολίτισσα» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το μακρινό 1999.

Δύο χρόνια μετά την ήττα στον τελικό του Πόρτο από την Τσέλσι, η Σίτι κατέκτησε το μοναδικό τίτλο που έλειπε από την τροπαιοθήκη της και ο προπονητής της πανηγύρισε την κορυφαία διάκριση στην 7ετη παρουσία του στο τιμόνι του συλλόγου. Ήταν το τρίτο βαρύτιμο τρόπαιο στην καριέρα του Καταλανού τεχνικού, μετά από τα δύο που είχε πάρει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011.

Η Ίντερ προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της, είχε τις ευκαιρίες της, αλλά στη μοναδική φορά που αδράνησε η άμυνά της, το πλήρωσε. Απέτυχε έτσι να κλείσει με ένα τρίτο τίτλο την χρονιά, μετά το Super Cup Ιταλίας και το Coppa Italia και να ανέβει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2010 και για τέταρτη φορά στην Ιστορία της (1964, 1965 ως Κύπελλο Πρωταθλητριών).

Διαβάστε περισσότερα στο ertsports.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος