Στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης 81χρονος για πορνογραφία: “Δεν διακινούσα το πορνογραφικό υλικό”

Array

Προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες, ζήτησε και πήρε 81χρονος, στη Θεσσαλονίκη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του, όταν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκε αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Αγνοουμένων και Εκμεταλλευομένων Παιδιών, στην οποία περιλαμβάνονταν πληροφορίες σχετικά με την κατοχή και διακίνηση τέτοιου υλικού, από χρήστη του διαδικτύου που βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Άμεσα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Επίσης, κατόπιν αλληλογραφίας με τις εμπλεκόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 81χρονου, καθώς και ο τόπος διαμονής του.

Οι αστυνομικοί, σε έρευνα που διενήργησαν στην οικία του, στη Θεσσαλονίκη, βρήκαν 10 φορητές συσκευές αποθήκευσης τύπου usb, έναν σκληρό δίσκο και 13 οπτικούς ψηφιακούς δίσκους.

Όλα τα κατασχεθέντα, θα υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος