Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο #gopafree ξενοδοχείο της Ελλάδας

Με το σύνθημα “δεν είναι απλά μια ενέργεια είναι μια συνήθεια” η Cigaret Cycle επεκτείνει τη δράση της στην Κεντρική Μακεδονία και στον χώρο του Τουρισμού. Μετά από μια επιτυχημένη συνεργασία με περισσότερους από 15 δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, την τοποθέτηση περισσότερων από 300 κάδους σε μια έκταση που ξεπερνά τα 50.000 τετραγωνικά μέτρα, το πρόγραμμα ανακύκλωσης #gopafree υλοποιεί τις δράσεις του και στον νευραλγικό για τη χώρα, τομέα του Τουρισμού.

Την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος κάνει το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη, που γίνεται έτσι το πρώτο #gopafree ξενοδοχείο στην Κεντρική Μακεδονία και σε ολόκληρη τη χώρα. Με γνώμονα την σημαντική επισκεψιμότητα που έχουν τα ξενοδοχεία στη χώρα μας αλλά και τον υψηλό αριθμό εργαζομένων που απασχολούν, πιστεύουμε πως η ένταξη ξενοδοχειακών μονάδων στο πρόγραμμα θα συμβάλλει σημαντικά στη διεύρυνση του αριθμού των αποτσίγαρων που αποσύρονται από το Περιβάλλον και προωθούνται προς ανακύκλωση.

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο  #gopafree ξενοδοχείο της Ελλάδας

Σε πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αναδεικνύεται η πρόοδος που έχουν σημειώσει πολλά ξενοδοχεία, ως προς την ενεργειακή διαχείριση, τους υδάτινους πόρους, τη διαχείριση των αποβλήτων, το περιβάλλον και την αειφορία. Στη διαχείριση των αποβλήτων, οι δημοφιλέστερες δράσεις ανακύκλωσης είναι: το 87,3% των ξενοδοχείων (χαρτί και συσκευασίες), το 85% γυαλί, το 84,9% πλαστικό, το 81,9%, μπαταρίες και μόλις το 19,1% τροφές. Μόλις όμως, το 13% των ξενοδοχείων διαθέτουν κάποια πιστοποίηση σχετικά με το περιβάλλον, την Ενέργεια και την αειφορία, και το 79% ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τέτοια πιστοποίηση.

Το Grand Hotel Palace θα λαμβάνει από τον Οργανισμό Cigaret Cycle πιστοποίηση για τον αριθμό αποτσίγαρων που συγκεντρώνονται και αυτά στη συνέχεια θα προωθούνται στο εξωτερικό για ανακύκλωση.

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο  #gopafree ξενοδοχείο της ΕλλάδαςΣτη χώρα μας «κυκλοφορούν» και ρυπαίνουν το Περιβάλλον περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια αποτσίγαρα. Τα αποτσίγαρα που θεωρούνται αστικό απόρριμμα είναι μια ύπουλη απειλή, καθώς περιέχουν τοξικές ουσίες μαζί με τον καπνό αλλά και μικροπλαστικό στο φίλτρο τους. Η απόρριψη τους μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα, ενώ τα ίδια τα απορρίμματα που δεν βιοδιασπώνται παραμένουν για περισσότερα από 15 χρόνια στο Περιβάλλον.

Μέχρι σήμερα η Cigaret Cycle έχει δημιουργήσει ειδικούς κάδους συλλογής των αποτσίγαρων αλλά και ατομικά και ανακυκλώσιμα τσιγαροδοχεία για την συλλογή σε ατομικό επίπεδο, και έχει πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης προκειμένου η συνήθεια της απόρριψης των αποτσίγαρων στους ειδικούς κάδους να αποκτήσει τον χαρακτήρα νοοτροπίας και υιοθέτησης μιας στάσης ζωής για κατοίκους και επισκέπτες μιας περιοχής, για τους εργαζομένους μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και το ευρύ κοινό των αστικών κέντρων. Παράλληλα, καθαρισμοί παραλιών, πάρκων και δημόσιων χώρων αποτελούν παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Οργανισμός σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις με τη συνδρομή και την υποστήριξη κοινωνικών φορέων, ιδρυμάτων αλλά και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο  #gopafree ξενοδοχείο της Ελλάδας

Κάθε αποτσίγαρο που δεν ανακυκλώνεται μπορεί να μολύνει 7 λίτρα νερού. Ενδεικτικά και με βάση πρόσφατο παράδειγμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων από τους χώρους επιχείρησης που έχει τοποθετήσει τους ειδικούς κάδους του Οργανισμού, 43,90  κιλά αποτσίγαρα δηλαδή 43.900 αποτσίγαρα, έχουν ως ανακυκλώσιμο αποτέλεσμα 28,60 κιλά πλαστικού για βιομηχανικά προϊόντα, 18,30 κιλά λίπασμα και 307,30 τετραγωνικά μέτρα που δε θα ρυπανθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος