Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας

Η παράλληλη έκθεση της ελληνικής συμμετοχής στη 17η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας εγκαινιάζεται απόψε Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 21:00, στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς της Θεσσαλονίκης, ενώ θα προηγηθεί ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης στο «Μπέη Χαμάμ» (Λουτρά Παράδεισος), η οποία διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Στη 17η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (22 Μαΐου – 21 Νοεμβρίου 2021), η οποία συμπληρώνει φέτος 41 έτη ζωής, η Ελλάδα εκπροσωπείται από την ομάδα διδασκόντων του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) που αποτελείται από τους κ.κ. Νικόλαο Καλογήρου, Μαρία Δούση, Δημήτριο Θωμόπουλο, Σοφοκλή Κωτσόπουλο και Θεμιστοκλή Χατζηγιαννόπουλο.

Η ελληνική πρόταση, με τίτλο «Η Λεωφόρος της Κοινωνίας των Εθνών – Ο Γνωστός Άξονας της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη» (“Boulevard of the League of Nations – The Aristotle Axis in Thessaloniki”), επιχειρεί να απαντήσει στο κεντρικό θέμα της φετινής έκθεσης «Πώς θα ζήσουμε μαζί;» (“How will we live together?”), αναδεικνύοντας τη σημερινή μορφή του άξονα της οδού Αριστοτέλους σε ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι και διερευνώντας το διαχρονικό φαινόμενο συνάντησης και συνύπαρξης μέσα από μια ιστορική και κοινωνιολογική σκοπιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος