Στη μάχη του κορονοϊού η χώρα-Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα και ο δείκτης θετικότητας

Μάχη με τον κορονοϊό εξακολουθεί να δίνει όλη η χώρα, με τα κρούσματα να παραμένουν στα ύψη, τα νοσοκομεία να έχουν γονατίσει και τον δείκτη θετικότητας να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, οι ειδικοί εκτιμούν ότι χρειαζόμαστε έναν μήνα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται νέα παράταση στο lockdown.

Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, όπως προκύπτει από τη γεωγραφική κατανομή των μολύνσεων στη χώρα.

Τα νοσοκομεία της Αττικής, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση ασφυξίας με εκατοντάδες εισαγωγές ασθενών καθημερινά.

Στη μάχη κατά της πανδημίας, ρίχνονται  ΛΗΤΩ και Ιατρικό Περιστερίου. Από την Τετάρτη 10/3/2021, στις εφημερίες του ΕΣΥ συστρατεύθηκε το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται μόνο covid περιστατικά.

Η συνδρομή και των ιδιωτών γιατρών είναι καθοριστική για την αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως σημαντικά και τα κίνητρα που τους δίνονται για τη συμμετοχή τους.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι νέες μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σταθερά πάνω από 200. Από τα 1.285 rapid test  που διενεργήθηκαν χθες στην πόλη, τα 83 βρέθηκαν θετικά. Στο Χαρίσειο Γηροκομείο, βρέθηκαν ακόμη 6 θετικοί στον κορονοϊό, ενώ σε εξέλιξη είναι εισαγγελική έρευνα για το πώς έγινε η διασπορά του ιού στο Ίδρυμα.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Πάτρα. Τα κρεβάτια στις ΜΕΘ λιγοστεύουν, ενώ οι εισαγωγές των ασθενών ξεπερνούν τις 100 την ημέρα.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ο εμβολιασμός αποτελεί την σημαντικότερη ασπίδα προστασίας και ανάχωμα στην εξάπλωση της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΨΑΡΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος