Στη Λήμνο το εντυπωσιακό ρωσικό ιστιοφόρο «Shtandart»

Το ταξίδι του στα νησιά του Αιγαίου συνεχίζει το ρωσικό ιστιοφόρο «Shtandart», το οποίο πραγματοποιεί μια διεθνή ιστορικό-εκπαιδευτική αποστολή, ενώ για πρώτη φορά ερευνώνται αντικείμενα σε τόπους αγκυροβολίων, αλλά και ναυαγίων ρωσικών πλοίων στις ελληνικές θάλασσες. Ήδη επισκέφθηκε τη Χίο και την Κυριακή αγκυροβόλησε στη Λήμνο όπου το κοινό μπορεί να το επισκεφθεί σήμερα και αύριο από τις 13:00 -19:00.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής, Αλεξέι Νικούλιν, μιλώντας κατά την παρουσίαση, τόνισε πως «έχουμε στην διάθεση μας πληθώρα τεχνουργημάτων της εποχικής, ζωγραφικές παραστάσεις και εικόνες της εποχής, των Ρώσων ναυτικών σε διάφορα έργα, έχουμε ναυάγια πλοίων, διάφορα ευρήματα, όπως επίσης άγκυρες, κανόνια, στην Πάρο και την Λήμνο. Πρέπει να αποτυπωθεί αυτή η αποστολή μας με τη μορφή μιας κινηματογραφικής ταινίας, μακράς διαρκείας, σε δύο σειρές. Και θα έχει ένα μέρος ντοκιμαντέρ αλλά και μια πλοκή».

Σημειώνεται ότι η αποστολή διεξάγεται στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας, και ανάμεσα στους συμμετέχοντες της αποστολής θα είναι όχι μόνο οι εμπειρογνώμονες της UNESCO, ιστορικοί και τεχνοκρίτες, αλλά για πρώτη φορά η ομάδα θα συμπεριλαμβάνει τους νέους εξερευνητές – Ρώσους μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος και πέρασαν σε έναν δύσκολο διαγωνισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος