“Στη γερμανική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας είχε παρεισφρήσει επίδοξος τρομοκράτης”

Υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, είχε αναλάβει “καίρια θέση στις τάξεις των γερμανικών υπηρεσιών ασφάλειας, ενημερώνοντας τον φάκελο για τη δράση ισλαμιστών, ενώ παράλληλα, προετοίμαζε επίθεση στο αρχηγείο της γερμανικής αντικατασκοπείας στην Κολωνία”, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

To Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας(BFV) δεν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ο κατηγορούμενος ηλικίας 51 ετών με καταγωγή από την Ισπανία, “ομολόγησε τη συνωμοσία”, η οποία αποκαλύφτηκε όταν Γερμανοί πράκτορες- “συνάδελφοι του”, τον εντόπισαν να συνομιλεί διαδικτυακά με Ισλαμιστές, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Από τον περασμένο Απρίλιο, ο κατηγορούμενος εργαζόταν στις γερμανικές υπηρεσίες με ευθύνη να καταγράφει τις κινήσεις των 40.000 Ισλαμιστών που φέρεται να βρίσκονται στη Γερμανία και ειδικά των 9.000 Σαλαφιστών οι οποίοι αναδεικνύονται ως η “μεγαλύτερη απειλή”, μετά από τις δύο επιθέσεις του περασμένου Ιουλίου σε τρένο και σε φεστιβάλ μουσικής.

Η οικογένεια του συλληφθέντος, φέρεται να μην γνώριζε για την υποταγή του στο Ισλάμ πριν από δύο χρόνια και τις διασυνδέσεις του με τον Mohamed Mahmoud, που ηγείται του Ισλαμικού Κράτους στην Αυστραλία και φέρεται να είναι Σαλαφιστής.

“Παραμένουμε στόχος της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και πρέπει να υποθέτουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν επίθεση στη Γερμανία αν μπορέσουν” είχε δηλώσει ο επικεφαλής της υπηρεσίας BFV, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΠΗΓΗ:Der Spiegel, Telegraph

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος