Στη δίνη της πανδημίας τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης-Κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας στα Γιαννιτσά

Array

Η περιφερειακή ενότητα Πέλλας έχει βρεθεί αρκετές φορές στη δίνη της πανδημίας και  τα Γιαννιτσά θεωρούνται εδώ και αρκετό καιρό επιβαρυμένα, με τα κρούσματα κορονοϊού να μην παρουσιάζουν μείωση. Για τον λόγο αυτό, κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, προκειμένου να ενημερωθεί.

Την ίδια στιγμή, σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τις ΜΕΘ να πιέζονται καθημερινά. Στο Παπαγεωργίου, η εφημερία ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί της Τρίτης 12/4/2021, χωρίς καμία κενή κλίνη ΜΕΘ, χρειάστηκε μάλιστα να ανοίξουν άλλες δύο κλίνες, 20 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με covid-19, 152 σε απλές κλίνες, ενώ έγιναν πάνω από 50 εισαγωγές.

Στο Ιπποκράτειο που ξεκίνησε την εφημερία του στις 8 το πρωί, 115 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, ενώ 28 από τις 30 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί και τα γρήγορα τεστ, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος