Στη ΔΕΘ η 5η Art Thessaloniki International Contemporary Fair

Σε μια έκταση 6.000 τ.μ. στον χώρο της Δ.Ε.Θ., φιλοξενείται η 5η «ΑRT- THESSALONIKI», όπου 29 γκαλερί εκθέτουν εκατοντάδες έργα τέχνης, από τις 25 έως τις 28  Νοεμβρίου.

Έπειτα από δυο χρόνια αναστολής λειτουργίας, λόγω της πανδημίας, η έκθεση σύγχρονης τέχνης, συμμετέχει με την παρουσία γκαλερί, οι οποίες με την σειρά τους συμμετέχουν με τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Περικλής Τσάτσης, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και υλοποίησε την ιδέα της εκθέσεως, εξηγεί γιατί επελέγη η Θεσσαλονίκη ως χώρος, τονίζοντας την στρατηγική και γεωγραφική θέση της πόλεως, από απόψεως οικονομικής, πολιτιστικής και τουριστικής.

Παράλληλα, θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις με τιμώμενους καλλιτέχνες και ένα αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Η φυσική παρουσία των γκαλερί και των εκπροσώπων τους, των έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα στους επισκέπτες να  θαυμάσουν περί τα 800-1000 έργα και να αποκτήσουν το έργο που θα επιλέξουν, καθώς πρόκειται για εμπορική έκθεση, όπως εξηγεί ο κ. Τσάτσης.

Όσον αφορά το κόστος, το εισιτήριο για την γενική είσοδος είναι στα επτά ευρώ και τρία ευρώ για φοιτητές και παιδιά, ενώ άτομα με ειδικές ανάγκες εισέρχονται δωρεάν, με την υπενθύμιση ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες, όχι σε φέροντες  rapid-test.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος