Στερεότυπα, προκαταλήψεις σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού-φύλου στα σχολεία

Στα σχολεία της Αμερικής, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα κλίμα ασφάλειας για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και τα παιδιά που αναζητούν τη σεξουαλική τους ταυτότητα, φτιάχνονται ομάδες, που στόχο έχουν να υποστηρίξουν αυτά τα άτομα και να τα κάνουν να αισθανθούν ο εαυτός τους.

Το σχολείο, δεν έχει μόνο εκπαιδευτικό ρόλο στη ζωή των παιδιών, αλλά εκεί γνωρίζουν για πρώτη φορά καινούρια άτομα, μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται και να εκφράζονται. Τι συμβαίνει όμως, όταν τα παιδιά δεν νιώθουν ασφάλεια για το ότι μπορούν να εκφραστούν και να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι; Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, αλλά και αυτά που ακόμη αναζητούν την ταυτότητά τους, ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία. Αφού ο περίγυρός τους, τους κάνεις να αισθάνονται μειονεκτικά και να νιώθουν ότι διαφέρουν από τους άλλους.

Τα GSA κλαμπ, αποτελούν ένα ασφαλές μέρος για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, όπου μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Πρόκειται για ομάδες υποστήριξης που δημιουργούνται σε διάφορα σχολεία της Αμερικής, όπου συγκεντρώνονται και συζητούν για τα θέματα που τους απασχολούν, με σκοπό να κάνουν τα παιδιά αυτά να νιώσουν άνετα για το ποιοι είναι και να εκφραστούν ελεύθερα.

Έρευνες έχουν δείξει, πως η επίδραση αυτών των ομάδων στα παιδιά, είναι πολύ έντονη στην υγεία τους, στην ψυχολογία τους, αλλά ακόμη και στην πρόοδο τους στο σχολείο. Για αυτό το λόγω, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έγιναν προσπάθειες για να γίνονται διαδικτυακά οι συναντήσεις, με σκοπό να μη νιώθουν τα άτομα αυτά μόνα.

Για το θέμα, μιλούν στην εκπομπή “ΟΜΙΚΡΟΝ 3” της ΕΡΤ3 η Δήμητρα Κογκίδου, πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Φύλων ΑΠΘ, καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και ο Πέτρος Σαπουντζάκης, εκπαιδευτικός, Ιδρυτικό μέλος «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος