Σταγιάτες Πηλίου: Η ανθρωπογεωγραφία της μετανάστευσης λαών, σπόρων και ιδεών

Το χωριό Σταγιάτες Πηλίου, αποτελεί μία ανθρωπογεωγραφία της μετανάστευσης λαών, σπόρων και ιδεών. Το χωριό απέχει μόλις 11 χλμ. από τον Βόλο, στα 340 μέτρα υψόμετρο, χτισμένο επάνω σε έναν βράχο, με εκπληκτική θέα από την πλατεία του χωριού προς τον Βόλο. Στις Σταγιάτες πραγματοποιούνται αρκετά πανηγύρια, όπως του Αγίου Σεραφείμ και του Αγίου Αθανασίου που είναι και ο πολιούχος του χωριού.

Χωριό χτισμένο σε πλαγιά του Πηλίου, με όμορφη θέα στον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Παραδοσιακά σπίτια και αρχοντικά αξιόλογης αρχιτεκτονικής, πλακόστρωτα καλντερίμια, τρεχούμενα νερά συνθέτουν την εικόνα του οικισμού. Οι Σταγιάτες είναι ένα χωριό βυθισμένο στο πράσινο, ήρεμο και γαλήνιο, ιδανικός τόπος για περιήγηση στα ήσυχα μονοπάτια του, δίνοντας την εντύπωση πως είναι ξεχασμένο μέσα στον χρόνο.

Αυτό το διήμερο, στο συγκεκριμένο χωριό, γίνεται η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Μπαχτσέ.

Σύμφωνα με την κα Μαρία Τεχνοπούλου, μέλος της Α.Π.Ο.Δράσης, η γιορτή αυτή έχει ως στόχο τη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών, καθώς και την προώθηση της ιδέας του οικολογικού κήπου, άλλωστε ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον.

Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις με εργαστήρια σχεδιασμού και αγροοικολογικής διαχείρισης κήπου, για παιδιά και ενηλίκους, προβολή ταινιών, καθώς και γλέντι με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος