Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας – Ένας νεκρός και πολλές καταστροφές (video)

Έναν νεκρό, έναν αγνοούμενο και σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της, η κακοκαιρία που χτύπησε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο. Τα ακραία φαινόμενα υποχωρούν. 45 επιβάτες πτήσης της British Airways, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο – Σκιάθος λαχτάρησαν όταν κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος εν ώρα πτήσης. Τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο 48χρονος κτηνοτρόφος που εντοπίστηκε χθες νεκρός στην Αμφιλοχία, εκτιμάται ότι χτυπήθηκε από κεραυνό.

Η κακοκαιρία στη Χαλκιδική υποχωρεί, αφήνοντας ωστόσο πίσω της καταστροφές, κυρίως στη Σιθωνία. Πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική συνεχίζουν τις αντλήσεις από υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα εργάζονται και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να απομακρυνθούν νερά, λάσπες και φερτά υλικά από τις κατοικημένες περιοχές και να καθαρίσει η παραλιακή ζώνη.

Όπως ανέφερε ο κ. Στεργιάδης, προσωπικό με μηχανήματα εργαζόταν μέχρι τις 10 το βράδυ χτες, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της Σιθωνίας. “Δουλεύαμε στη Βουρβουρού, τη Συκιά και στον Αρμενιστή. Οι δρόμοι έχουν ανοίξει, θα γίνουν και οι σχετικοί έλεγχοι των μηχανικών. Σήμερα, από πολύ νωρίς το πρωί, κάνουμε όλη τη διαδρομή στο δεύτερο πόδι για έναν επανέλεγχο”.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχουν ήδη αποσταλεί τα έγγραφα με το αίτημα κήρυξης του Δήμου Σιθωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στο αρμόδιο υπουργείο και “αναμένεται εντός της ημέρας η απάντηση”.

Πτώσεις βράχων σημειώθηκαν στην παλαιά εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στη Μεσσηνία, σοβαρή καταστροφή σε αγροτικές καλλιέργειες -κυρίως ελιάς, σταφίδας και οιναμπέλων- προκάλεσε η εντονη κακοκαιρία και η χαλαζόπτωση που έπληξε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, τις γύρω περιοχές.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία σε περιοχές της Θράκης αλλά και του Βορείου Αιγαίου.

Χωρίς ρεύμα έμεινε η Λήμνος, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε καλλιέργειες στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Σχετική είδηση: Σάρωσε στο πέρασμά της η «Μέδουσα» (video)

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος