«Στα σπίτια της Αμαρτίας»: Η φωνή των ιερόδουλων στο νέο βιβλίο της Εύας Νικολαΐδου

«Στα σπίτια της Αμαρτίας» επιγράφεται το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου Εύας Νικολαΐδου. Μια έρευνα 40 χρόνων που ξεκίνησε το 1975 από το Παρίσι και έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, περνά στο χαρτί, τη φωνή και την σκέψη των ιερόδουλων (εργατριών του σεξ) που συνάντησε η ίδια μα και όσων έχουν γράψει για αυτές. Με αφετηρία την πατριαρχία των αρχαίων χρόνων και τη θέση της γυναίκας σε αυτές μέχρι την Σιμόν ντε Μποβουάρ και το σύγχρονο trafficking γυναικών και παιδιών, έχουμε ένα πορτρέτο του επαγγέλματος και όσων το εξασκούν.

Όπως είπε η συγγραφέας του βιβλίου, πρόκειται για ένα ψυχογράφημα της ελληνικής κοινωνίας, καθώς οι αφηγήσεις των γυναικών συμπίπτουν με διάφορα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα.
Η ίδια έκανε δεκάδες συνεντεύξεις με τις γυναίκες που δίνουν επ’ αμοιβή ηδονή, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα. Οι μαρτυρίες πλαισιώνονται με έρευνες, άρθρα και απόψεις επιστημόνων για την πορνεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κα Νικολαΐδου ως φοιτήτρια στο εξωτερικό, χρειάστηκε να διαμείνει σε ένα ξενοδοχείο της Σορβόννης που απεδείχθη πως ήταν κακόφημο και εκεί της μπήκε το μικρόβιο της έρευνας για ένα θέμα που η ίδια αποφάσισε να προσεγγίσει τόσο από ανθρώπινη όσο και από επιστημονική πλευρά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος