Στα 12 δισ. ευρώ τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό μέχρι στιγμής

Τα 12 δισ. ευρώ πλησιάζουν ήδη τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις που διατυπώνονταν για 6 και 10 δισ. ευρώ νωρίτερα το 2021.«…Και ακόμη δεν έκλεισε η χρονιά», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας. Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Συμβουλίου των προέδρων των Ξενοδοχειακών Ενώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η αναθεώρηση από την ΕΕ του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της Ελλάδας στο 7,1% φέτος, οφείλεται κατά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στα αυξημένα έσοδα του τουρισμού, και στο πλαίσιο αυτό εξήρε την προσπάθεια και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του κλάδου και όλων των εμπλεκομένων, που όπως είπε ,εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Προσθέτοντας ότι η αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού στη χώρα μας εξακολούθησε με θετικό πρόσημο και το Φθινόπωρο, ο κ. Κικίλιας επισήμανε «ο Νοέμβριος είναι εδώ και συνεχίζει να προσφέρει στο ΑΕΠ της χώρας μας», ενώ σημείωσε ότι “οι συμφωνίες που υπογράφουμε για το 2022 είναι πολύ ενθαρρυντικές».

Σε ό,τι αφορά την επερχόμενη καμπάνια για την προβολή του χειμερινού και εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας ανάφερε χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε καμπάνια για το city break στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις, αλλά κυρίως θα εστιάσουμε στην ελληνική ύπαιθρο και στις περιφέρειες της χώρας που παραπέμπουν σε απαράμιλλης ομορφιάς προορισμούς και πρέπει ο ταξιδιώτης που έρχεται από το εξωτερικό να τους γνωρίσει. Πρόκειται για μια καμπάνια υψηλής αισθητικής και μεγάλης διεισδυτικότητας που θα «τρέξει» στο εσωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως στο εξωτερικό».

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα φανεί το πως θα πάει ο τουρισμός στη χώρα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είπε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και επικεφαλής της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, σημειώνοντας ότι «ο κλάδος πάει καλά συνολικά στη χώρα. Μάλιστα, όπως επισήμανε, σε ορισμένες περιοχές η σεζόν δεν έχει λήξει και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος