Στ. Μάινας στο Πρώτο για το «Εκεί που ζούμε» του Σ. Γκορίτσα: Μια ταινία για τις σύγχρονες αγωνίες των νέων ανθρώπων (audio)

Για την επιστροφή του Σωτήρη Γκορίτσα στο κινηματογράφο με τη νέα του ταινία, το «Εκεί που Ζούμε», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε», με τον Στέλιο Βραδέλη και τον Γιώργο Πίκουλα, ο Στέλιος Μάινας, «κλασικός συνοδοιπόρος του Σωτήρη Γκορίτσα στις ταινίες του, μαζί με Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Νίκο Πορτοκάλογλου», όπως αυτοσυστήνεται.

Η ταινία πραγματεύεται «τις αγωνίες, τα βιώματα και τη σύγκρουση της νέας γενιάς που ψάχνει τρόπο να βελτιώσει τα πράγματα και της παλιάς γενιάς υπερασπίζεται τις δικές της αντιλήψεις», αναφέρει ο Στέλιος Μάινας, που υποδύεται τον πατέρα του Προμηθέα Αλειφερόπουλου, κεντρικού πρωταγωνιστή της ταινίας.

Η ταινία αφηγείται το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων ενός νεαρού δικηγόρου που προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι των υποχρεώσεών του –αυτές του εργαζόμενου, του γιου, του εραστή, του φίλου–, τον μικρό άθλο που απαιτεί κάθε μέρα ώσπου να φτάσει στο τέρμα της. Κουβάρι που κληρονόμησε από τη «ένδοξη» γενιά των γονιών του.

«Εγώ μαζί με τον Σκιαδαρέση είμαστε κάπως σαν η συνέχεια του Βαλκανιζατέρ. Η γενιά που δούλευε και συνεχώς προσπαθεί να επιβιώσει. Στην ταινία εγώ είμαι ιδιοκτήτης γεωτρύπανου και παίρνω δουλειές μέσω του φίλου, που υποδύεται ο Σκιαδαρέσης, ο οποίος συστήνεται γενικώς ως παράγοντας», λέει ο κ. Μάινας.

Ως πατέρας προσπαθεί να αλλάξει τη γνώμη του γιου του που επιθυμεί να αφήσει την Ελλάδα και να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό, σε μια σχέση πατέρα- γιου με τις δικές της ιδιαίτερες σχέσεις και στιγμές. Η συνέχεια στη μεγάλη οθόνη στο τέλος Οκτωβρίου όταν και αναμένεται η προβολή της ταινίας του Σωτήρη Γκορίτσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος