Στ. Καφούνης στο Πρώτο: Σε περιοχές όπως το Μοναστηράκι, οι πτωτικοί ρυθμοί στα καταστήματα ξεπερνούν το 60% (audio)

«Επειδή τα καταστήματα είχαν μείνει τόσο καιρό κλειστά, υπάρχει πληθώρα εμπορευμάτων, υπάρχουν τρομακτικές ευκαιρίες και οι εταιρείες θέλουν να ρευστοποιήσουν, οπότε και οι καταναλωτές που έχουν συσσωρευμένες ανάγκες, μπορούν να βγουν να ψωνίσουν προς το δικό τους συμφέρον», υπογράμμισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

«Ευτυχώς το εμπόριο έχει μείνει εκτός από αυτή την συζήτηση που έχει ξεκινήσει με τα νέα μέτρα, γιατί ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πραγματικά μπορούμε να λειτουργήσουμε με ασφάλεια, τα καταστήματα είναι εδώ χωρίς να υπάρχει φόβος για την δημόσια υγεία, τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται με ευλάβεια, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι όλα λειτουργούν άψογα και ο κόσμος μπορεί να βγει με ασφάλεια και να καταναλώσει», επεσήμανε ο κ. Καφούνης.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι έχει αρχίσει να ζεσταίνεται κάπως η αγορά, καθώς λειτουργεί και ως μια βαλβίδα εκτόνωσης. Οι τζίροι ωστόσο, παραμένουν σχετικά υποτονικοί, ενώ είναι διαφορετικές και οι αντιδράσεις ανάλογα με την περιοχή. Οι περιφερειακές αγορές κινούνται καλύτερα σε σχέση με το κέντρο της πόλης, ενώ ρόλο παίζει και το γεγονός ότι για να μεταφερθεί κανείς στο κέντρο πρέπει συνήθως να μπει σε μέσα μεταφοράς που ο κόσμος τα αποφεύγει, όπως επίσης σημαντικό είναι ότι λείπουν και οι τουρίστες από το κέντρο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Αθηνών, περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρξει στοχευμένη στήριξη γιατί οι πόροι προφανώς τελειώνουν. «Υπάρχουν κλάδοι όπως η ένδυση και υπόδηση  που έχουν αδιάθετο χειμωνιάτικο εμπόρευμα στα ράφια και δεν μπορούν να ρευστοποιήσουν, οπότε πρέπει να βοηθήσουμε να προμηθευτούν νέα εμπορεύματα. Επίσης υπάρχουν κλάδοι με εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουριστικούς προορισμούς, όπου δεν υπάρχει ψυχή απ’ έξω, όπως στο μοναστηράκι που κινούνται με πτωτικοί ρυθμούς που ξεπερνούν το 60%. Παράλληλα υπάρχει και άγχος από συναδέλφους, για τις επιταγές που λήγουν μέσα στον Ιούλιο. Σιγά σιγά ξεκινούν οι αποπληρωμές, άκουσα για μια γενναία ρύθμιση από το Υπ. Οικονομικών, αναμενόμενο, αλλά θα πρέπει να δούμε με σοβαρότητα και το κούρεμα και σε όσους το δικαιούνται».

«Αυτή την Κυριακή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και περιμένουμε τον κόσμο όλες τις ημέρες δίπλα μας.  Καλώς μεταφέρθηκαν οι εκπτώσεις και δίνεται η ευκαιρία πριν φύγουμε για διακοπές να πάμε να κάνουμε τα ψώνια μας», συμπλήρωσε ο κ. Καφούνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος