Squid Game: Επιτήδειοι καλούν σε πραγματικά «παιχνίδια θανάτου» (video)

Το Squid Game ή “παιχνίδι του Καλαμαριού”, η κορεάτικη σειρά που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο, σπείρει τον πανικό καθώς η πλοκή θέλει την ήττα συνώνυμη του θανάτου. Στο εξωτερικό, ύποπτες πλατφόρμες ξεπηδούν στο διαδίκτυο καλώντας παιδιά και εφήβους σε συμμετοχή, ενώ στην Ελλάδα οι γονείς ανησυχούν για την εξάπλωση του επικίνδυνου παιχνιδιού.

Ένα νέο επικίνδυνο παιχνίδι προκλήσεων έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Βασισμένο στο «Squid Game» την κορεάτικη σειρά του Netflix επιτήδειοι ανακοινώνουν μέσω social media πραγματικά «παιχνίδια θανάτου» και υπόσχονται έναντι 25 ευρώ, την ξεχωριστή εμπειρία Squid Game στους συμμετέχοντες.

Αν και η προβολή της σειράς απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 16 ετών, το παιχνίδι του καλαμαριού έχει μπει και στα ελληνικά σχολεία. Στη χώρα μας το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας έχει δεχθεί τουλάχιστον 50 κλήσεις από ανήσυχους γονείς.

Έπειτα από πολλά περιστατικά βίας σε σχολεία και παιδικές χαρές Βρετανοί εκπαιδευτικοί προτρέπουν τους γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθούν τη δημοφιλή σειρά. Βλέποντας τα παιδιά να αντιγράφουν τα βίαια παιχνίδια και στη Γαλλία η εκπαιδευτική κοινότητα έχει κινητοποιηθεί.

www.ert.gr

Ρεπορτάζ / Πηγή: Σόνια Φίλη / ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος