Σπέτσες: Τα “μονοπάτια του πολιτισμού” γνωρίζουν τους επισκέπτες με την πλούσια φύση και τα μνημεία του νησιού

Τα “μονοπάτια του πολιτισμού” ξεκινούν στις Σπέτσες από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος, Βασιλική Μπλάνα, μελετάται η ανάπτυξη ενός δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο Νησί των Αρωμάτων, σε συνεργασία με τον δήμο και με βάση προτάσεις των φορέων του νησιού.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός δικτύου σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών που θα διευκολύνει τη γνωριμία των επισκεπτών, με την πλούσια φύση και τα μνημεία της υπαίθρου των Σπετσών.
Μέσα από παλιά μονοπάτια, μικρά δρομάκια και χωματόδρομους, βρίσκεται κανείς ψηλά σε μοναδικά σημεία θέας προς όλα τα σημεία του ορίζοντα αλλά και σε διαδρομές κοντά στην θάλασσα.
Επιχειρείται έτσι να γίνει ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού αλλά και της ορεινής ποδηλασίας στις Σπέτσες, και ειδικά εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου. Το έργο θα ολοκληρωθεί με την προβολή των «Μονοπατιών Πολιτισμού» των Σπετσών, μέσω ιστοσελίδας και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος