Σπ. Λυκούδης για τον Νικηφόρο Αντωνόπουλο στο Πρώτο: Ένας ξεχωριστός άνθρωπος, μια σπάνια σύμπνοια ευαισθησίας και αγνής σκληρότητας (audio)

Για τον στενό του φίλο, τον Νικηφόρο Αντωνόπουλο που απεβίωσε εχθές, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» o Σπύρος Λυκούδης ξεδιπλώνοντας, από μια σχέση που διένυσε μισό αιώνα ζωής, τα ορόσημα των παράλληλων διαδρομών τους.

«Ο Νικηφόρος είναι μια γνωριμία από τα χρόνια της νιότης μας, τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 60’ που ήταν παράλληλα τρυφερά και ρομαντικά. Ήταν ένα παιδί από αυτή την γενιά της αριστεράς που βρέθηκε μέσα στους δημοκρατικούς αγώνες για δικαιώματα, ομαλότητα, μόρφωση και ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα σοβαρού, υπεύθυνου, αγωνιζόμενου νέου ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή για το μέλλον της χώρας και την νεολαία της. Ξεκίνησε περίπου την δημοσιογραφική του διαδρομή από «τους Δρόμους της Ειρήνης», ένα περιοδικό που εξέδιδε η Αριστερά και πολύ σύντομα ο Νικηφόρος έγινε η ψυχή του.

Τον γνώρισα όταν ήμουν μαθητής ακόμα και εκείνος φοιτητής, αργότερα ήμουν στην νομική σχολή και αυτός ήταν στην δημοσιογραφία και έκτοτε συνεχίσαμε μια διαδρομή πολύ ζεστών και αγαπημένων φιλικών σχέσεων. Είχε δύο χαρακτηριστικά σε απόλυτη σύμπνοια που φαίνονταν διαφορετικά. Ήταν ένας πολύ ζεστός, χαλαρός και ευαίσθητος άνθρωπος και από την άλλη ήταν ένας άνθρωπος με μια πολύ αυστηρή και παραδειγματική συνέπεια, επαγγελματική και πολιτική. Ήταν αυστηρός στις διατυπώσεις του και ορθά, γιατί ήθελε να είναι σε μια συνάντηση σοβαρότητας και ευθύνης με όσα συνέβαιναν. Ήταν παραδειγματικά συνεπής, ποτέ δεν είχε κάνει σκόντο στις απόψεις του.

Η συνέπειά του είχε μια αγνή σκληρότητα που ισορροπούσε με το ευαίσθητο του χαρακτήρα του. Αυτό τον έκανε ξεχωριστό άνθρωπο τον Νικηφόρο».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος