Σουμάχερ: 8 χρόνια από το ατύχημά του στις γαλλικές Άλπεις – «Ο Μίκαελ είναι ακόμη εδώ. Διαφορετικά, αλλά είναι ακόμη εδώ»

Ήταν 27 Δεκεμβρίου του 2013 όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ υφίστατο το τραγικό ατύχημα στο σκι, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε αποσυρθεί οριστικά από τη Φόρμουλα 1 ένα χρόνο πριν, στα τέλη του 2012, μετά από μια τριετή επιστροφή στο αγαπημένο του άθλημα με τη Mercedes.

Έμπειρος σκιέρ, ο θρύλος της Φόρμουλα 1 έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, αν και φορούσε κράνος. Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, χειρουργήθηκε και τέθηκε σε τεχνητό κώμα για να μειωθεί το πρήξιμο στον εγκέφαλό του.

Το καλοκαίρι του 2014, ανακοινώθηκε ότι ο Σουμάχερ δεν βρισκόταν πλέον σε κώμα και είχε μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λοζάνης, στην Ελβετία.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Σουμάχερ επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειάς του για να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η οικογένεια Σουμάχερ επέλεξε να κρατήσει τις λεπτομέρειες της κατάστασής του ιδιωτικές.

Η Σαμπίν Κεμ – η μάνατζερ του Σουμάχερ, η οποία πλέον φροντίζει και τον γιο του, Μικ, που φέτος έτρεξε την 1η του χρονιά στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα της Haas – έχει κατά καιρούς μιλήσει για να διαψεύσει εικασίες σχετικά με τον 52χρονο.

Ο Ζαν Τοντ, που μόλις πρόσφατα αποσύρθηκε από το ρόλο του προέδρου της FIA και εργάστηκε δίπλα στον Σουμάχερ στη Ferrari για πολλά χρόνια, επισκέπτεται τακτικά τον Γερμανό και μοιράστηκε μια σπάνια ενημέρωση πριν από λίγους μήνες.

“Χάρη στη δουλειά των γιατρών του και τη συνεργασία της Κορίνα, η οποία ήθελε να τον κρατήσει στη ζωή, επέζησε – αλλά με συνέπειες”, δήλωσε ο Τοντ στη γερμανική Bild στις 10 Αυγούστου 2021.

“Και αυτή τη στιγμή παλεύουν με τις συνέπειες. Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν αργά αλλά σταθερά”.

«Ο Μίκαελ είναι εδώ. Διαφορετικά, αλλά είναι εδώ»

Η σύζυγος του Σουμάχερ, Κορίνα, καθώς και τα παιδιά τους Μικ και Τζίνα, επέλεξαν να μιλήσουν για πρώτη φορά δημόσια για το ατύχημα στο σκι στο ντοκιμαντέρ του Netflix του 2021, «Schumacher».

«Φυσικά, μου λείπει ο Μίκαελ κάθε μέρα», δήλωσε η Κορίνα. «Αλλά δεν λείπει μόνο σε μένα: λείπει στα παιδιά του, την οικογένειά του, στον πατέρα του, σε όλους γύρω του».

«Σε όλους λείπει ο Μίκαελ, αλλά ο Μίκαελ είναι εδώ. [Είναι] διαφορετικά, αλλά είναι εδώ, και αυτό μας δίνει δύναμη, όπως ανακαλύπτω».

Η Κορίνα μίλησε επίσης για τη θεραπεία που συνεχίζει να λαμβάνει ο Σουμάχερ στο σπίτι του.

«Κάνουμε θεραπεία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μίκαελ καλύτερα, και για να βεβαιωθούμε ότι είναι άνετα, και απλά για να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας. Και ό,τι και να γίνει, θα κάνω ό,τι μπορώ. Όλοι θα το κάνουμε.

«Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια με τον τρόπο που άρεσε και εξακολουθεί να αρέσει στον Μίκαελ και συνεχίζουμε τη ζωή μας. “Το ιδιωτικό είναι ιδιωτικό”, έλεγε πάντα.

«Ο Μίκαελ πάντα μας προστάτευε, τώρα εμείς προστατεύουμε τον Μάικλ», δήλωσε η Κορίνα.

Η τραγική ειρωνεία, όπως αποκαλύφθηκε στο ντοκιμαντέρ, είναι ότι λίγο πριν το ατύχημα ο Σουμάχερ σκεφτόταν να φύγει από το Μεριμπέλ και να πάει στο Ντουμπάι για να κάνει ελεύθερη πτώση, καθώς πίστευε ότι οι συνθήκες στις γαλλικές Άλπεις δεν ήταν οι καλύτερες.

«Η μοίρα είχε υπάρξει καλή με τον Μίκαελ στο παρελθόν, αλλά έπεσε θύμα της ατυχίας», ανέφερε στο ντοκιμαντέρ ο Ζαν Τοντ. «Η ζωή της οικογένειας άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη. Ένας πατέρας, ένας δυνατός ηγέτης με μεγάλη προσωπικότητα. Και όλα αυτά διαλύθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Από την πλευρά του, ο Μικ Σουμάχερ νιώθει θλίψη που δεν μπορεί να μοιραστεί εμπειρίες και να συζητήσει την αγωνιστική καριέρα με τον πατέρα του.

“Μετά το ατύχημα αυτές οι [οικογενειακές] εμπειρίες, αυτές οι στιγμές που πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν με τους γονείς τους δεν είναι πλέον παρούσες, ή είναι σε μικρότερο βαθμό, και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι λίγο άδικο”, εξήγησε ο Μικ.

«Νομίζω ότι ο μπαμπάς και εγώ, θα καταλαβαινόμασταν με διαφορετικό τρόπο τώρα, απλά και μόνο επειδή μιλάμε μια παρόμοια γλώσσα, τη γλώσσα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και ότι θα είχαμε πολύ περισσότερα να συζητήσουμε.

«Και εκεί βρίσκεται το μυαλό μου τις περισσότερες φορές, σκεπτόμενος ότι αυτό θα ήταν πολύ ωραίο. Θα εγκατέλειπα τα πάντα μόνο γι’ αυτό».

Πηγή: racingnews365.com, Netflix

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος