Σούδα: Ολοκληρώνεται η μεγάλη στρατιωτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας (video)

Array

Με επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα, για μια ακόμη χρονιά, η διμερής άσκηση τύπου LIVEX «Falcon Eye – 3», μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας που ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου.

Η άσκηση περιελάμβανε αεροπορικές επιχειρήσεις από την αεροπορική βάση τη 115 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην Σούδα.

Η «Falcon Eye – 3» αποτελεί συνέχεια των ασκήσεων «Falcon Eye – 1» και «Falcon Eye – 2» και στο πλαίσιό της μεταστάθμευσαν στη Σούδα 6 μαχητικά αεροσκάφη F-15, 7 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, ένα Αεροσκάφος Πολλαπλού Ρόλου και Εναέριου Ανεφοδιασμού καθώς και προσωπικό υποστήριξης εδάφους της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Η άσκηση διεξάγεται στο FIR Αθηνών με την εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων Εναέριας Υπεροχής και Εκπαίδευσης Εναέριας Μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών.

Εκτός από την Πολεμική Αεροπορία συμμετέχουν και ναυτικές δυνάμεις και τμήματα των ειδικών επιχειρήσεων των δυνάμεων του Στρατού Ξηράς στην στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε αρχικά από την Ελλάδα πριν από έναν χρόνο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναμένεται να μιλήσει και με τους Σαουδάραβες και να πει δυο κουβέντες για την συγκεκριμένη άσκηση, όπως επίσης και ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας. Από την σαουδαραβική πλευρά στην Ελλάδα βρίσκεται ο αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας και περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι έχει να πει για αυτή την συνεργασία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος