Σκύλος ζέσταινε με το σώμα του τραυματισμένο ορειβάτη για 13 ώρες

Η Κροατική Ορεινή Υπηρεσία Διάσωσης, ανακοίνωσε χθες ότι μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης που οργάνωσε ολοκληρώθηκε το πρωί και ότι ένας τραυματίας ορειβάτης που γλίστρησε σε πλαγιά 150 μέτρων στην ψηλότερη κορυφή του όρους Velebit, διασώθηκε.

27 διασώστες από το Gospić, το Zadar, το Split και την Istria, συμμετείχαν στη δράση με την Κροατική Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης HGSS, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug από τα κροατικά μέσα ενημέρωσης. Ο τραυματίας ορειβάτης βρισκόταν σε πολύ δυσπρόσιτο έδαφος και η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε σχεδόν εννέα ώρες.

Οι διασώστες δημοσίευσαν και μια λεπτομέρεια στο Facebook που τους χαροποίησε. Δηλαδή, ο σκύλος του γλίστρησε στην πλαγιά μαζί με τον ορειβάτη. Δεν τραυματίστηκε και κουλουριάστηκε δίπλα στον ορειβάτη ζεσταίνοντάς τον με το σώμα του για 13 ώρες.

«Η φιλία και η αγάπη μεταξύ ανθρώπου και σκύλου δεν γνωρίζουν σύνορα. Ο Νορθ πέρασε χωρίς τραυματισμούς, αλλά ο φίλος του, νεαρός ορειβάτης, δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Κουλουριάστηκε δίπλα του και τον ζέστανε με το κορμί του. Η πίστη του δεν τελείωσε με την άφιξη των διασωστών, ήταν ένας από εμάς που φρουρούσε τον άνθρωπο του για 13 ώρες. Από αυτό το παράδειγμα, μπορούμε όλοι να μάθουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», έγραψαν οι διασώστες.

Επιμέλεια: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος