Σκριπερό Κέρκυρας: Το ιδιαίτερο σχολείο που προσφέρει εκπαίδευση και διασκέδαση

Ένα διαφορετικό σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία, λειτουργεί στο Σκριπερό Κέρκυρας, όπου η εκπαίδευση συναντά τη διασκέδαση, σύμφωνα με τον καθηγητή του Γυμνασίου-Λυκείου, Κώστα Κωστάλη, έναν από τους πρωτεργάτες αναμόρφωσης του σχολείου.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκριπερού, με προσωπική εργασία και χορηγίες, δημιούργησαν ένα καταπληκτικό χώρο, ο οποίος βάφτηκε και καθαρίστηκε, μπροστά από το κυλικείο του σχολείου, το λεγόμενο edu-rtaitment room, που προέρχεται από τις λέξεις εκπαίδευση και διασκέδαση.

Εκεί οι μαθητές, μπορούν, στα διαλείμματα και στα κενά τους, να περνούν τον χρόνο τους σε ένα ευχάριστο και σύγχρονο περιβάλλον που δύσκολα συναντάει κανείς σε ένα δημόσιο σχολείο, με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και επιτραπέζια παιχνίδια.

Σε ανάρτηση στην σελίδα του σχολείου στο Facebook, όπου παρουσιάζεται ο νέος χώρος, αναφέρεται ότι “Τα παιδιά μπορούν να τρώνε το πρωινό τους καθισμένα σε έναν όμορφο χώρο…. Που θα τους δίνει και την ευκαιρία για ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πειράγματα… αλλά και για μία τελευταία επανάληψη”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος