Σκόπια: Συνάντηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με Ζόραν Ζάεφ

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της συνεπούς εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στα Σκόπια ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε την ανάγκη πλήρους, συνεπούς και πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχυθούν περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ ΕλλάδαςΒόρειας Μακεδονίας και να υλοποιηθεί το κοινό όραμα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τέθηκαν μεταξύ άλλων, οικονομικά ζητήματα, οι επενδύσεις, ζητήματα ενέργειας, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις και η διαχείριση της πανδημίας COVID19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος