Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα για την επίθεση στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Array

Μία αποστροφή του λόγου της Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού στα Σούρμενα Αττικής, επέσυρε την μήνιν του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για αβάσιμες κατηγορίες και επιτίθεται με ανιστόρητα επιχειρήματα κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

“Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ήταν η Ελλάδα που επιχείρησε να εισβάλει στην Ανατολία και ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά εναντίον αθώων πολιτών στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σκληρή ήταν η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα που έκανε λόγο για διαστέβλωση της πραγματικότητας.

«Για μία ακόμα φορά, κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων της διπλωματικής πρακτικής, η τουρκική πλευρά καταφέρεται εναντίον ανώτατου αξιωματούχου της Ελλάδας, στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, της Προέδρου της Δημοκρατίας», σημειώνει το ΥΠΕΞ και συνεχίζει: «Η τουρκική πλευρά, δυστυχώς, διαστρεβλώνει για άλλη μία φορά την πραγματικότητα και αποκρύπτει όχι μόνο το τι έγινε στο παρελθόν αλλά και την συνεχιζόμενη πολιτική της, η οποία καταπατά το Διεθνές Δίκαιο σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας εντάσεις και δηλητηριάζοντας το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών».

«Η Ελλάδα, απορρίπτοντας στο σύνολό τους, τις τουρκικές αιτιάσεις, επισημαίνει ότι η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας και η συμφιλίωση των εθνών με το παρελθόν τους, αποτελεί άλμα ηθικής υπέρβασης των διαφορών μεταξύ των λαών και εχέγγυο ειρηνικής συνύπαρξής τους για το μέλλον», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Στο μεταξύ, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβίαση του εθνικού ενάεριου χώρου στη Ζουράφα, με τα ελληνικά μαχητικά να προβαίνουν σε αναχαιτίσεις.
Στη Βρέστη, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας συμμετέχουν στην άτυπη σύνοδο των χωρών της ΕΕ, με θέμα την στρατηγική πυξίδα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος