Σερβία: Καταγγελίες Βούτσιτς για απειλές τοποθέτησης βομβών σε αεροσκάφη της Air Serbia από την Ουκρανία και χώρα μέλος της Ε.Ε

Η Ουκρανία και χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δεν κατονομάστηκε, βρίσκονται πίσω από σειρά ψευδών προειδοποιήσεων περί τοποθέτησης βομβών σε επιβατικά αεροσκάφη της εταιρείας Air Serbia. Την καταγγελία αυτή έκανε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς  χθες  το βράδυ.

Αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου σχεδόν δεκαπέντε αεροσκάφη της εταιρείας αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο Βελιγράδι ή στη Μόσχα εξαιτίας απειλών για τοποθέτηση βομβών. Το αεροδρόμιο της σερβικής πρωτεύουσας χρειάστηκε να εκκενωθεί τουλάχιστον τρεις φορές.

«Αυτό το κάνουν ξένες υπηρεσίες (πληροφοριών) δύο χωρών. Η μία είναι κράτος μέλος της ΕΕ, η άλλη είναι η Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Βούτσιτς, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη για τον ισχυρισμό αυτό.

Η Σερβία, χώρα που είναι σχεδόν εντελώς εξαρτημένη από τη Ρωσία για τον εφοδιασμό της με αέριο και πετρέλαιο, αρνείται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων και συνεχίζει να εκτελεί τακτικές πτήσεις προς και από τη Μόσχα. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε πως οι πτήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται «για λόγους αρχής».

Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως το Βελιγράδι τάχθηκε τρεις φορές υπέρ στις ψηφοφορίες για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που καταδίκασαν τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και σήμαναν την αναστολή της συμμετοχής της Μόσχας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος