Σεντάκ Πεκέρ: Ο αρχιμαφιόζος «άσπονδος φίλος» του Ερντογάν σε νέο επεισόδιο

Την ώρα που οι πολιτικές διώξεις στην Τουρκία συνεχίζονται, με το φιλοκουρδικό κόμμα να βρίσκεται μία ανάσα προτού τεθεί εκτός νόμου, ο «εφιάλτης του Ερντογάν» επιστρέφει. Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάκ Πεκέρ, μετά από δεκαπενθήμερη σιγή ασυρμάτου, υπόσχεται νέες αποκαλύψεις, από το κανάλι του στο YouTube που παραδόξως δεν έχει απαγορευτεί στην Τουρκία.

Οι φωτογραφίες του με τον Ταγίπ Ερντογάν  τον οποίο και υπερασπιζόταν συχνά δημοσίως, την ώρα που  εξέθετε ακόμη και τον πανίσχυρο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού , εξάπτουν κοινό που υπολογίζεται σε 500.000 χρήστες του Διαδικτύου.

«Αξιότιμοι φίλοι μου, κάποιοι έχουν πει για μένα ότι έχω πεθάνει ή ότι είμαι σε φυλακή.
Πληροφορήθηκα από τις Αρχές της χώρας, όπου βρίσκομαι ότι δεν πρέπει να ανεβάζω βίντεο για 15 ημέρες επειδή κινδυνεύω να δολοφονηθώ», εξηγεί στο νέο ολιγόλεπτο βίντεο και υπόσχεται επιστροφή με νέες αποκαλύψεις.

“Δεν τελείωσε, θα τα ξαναπούμε”, υπόσχεται σε κάθε επεισόδιο

Ο πενηντάχρονος  νονός φυλακίστηκε την δεκαετία του 1990 επανειλημμένα για απάτες, δολοφονίες και οργανωμένο έγκλημα, ενώ μετά την αυτοεξορία του εξαπολύει κατηγορίες για βιασμό, διακίνηση ναρκωτικών και δολοφονίες εναντίον αξιωματούχων κοντά στον Ερντογάν.

Πρωταγωνιστές του πρώην και νυν μέλη της κυβέρνησης, στενοί συνεργάτες του «αδερφού Ερντογάν» όπως αποκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο και άνθρωποι του κατεστημένου, υπεράνω πάσης υποψίας. Ανάμεσά τους ακόμη και ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος σύμφωνα με τον Πεκέρ τον είχε βοηθήσει να διαφύγει, ενημερώνοντάς του για το επικείμενο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

«Μακριά από την Τουρκία, αλλά  με γερή ατζέντα»

Τον Ιανουάριο του 2021,  συνελήφθη στη Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια απελάθηκε στο γειτονικό Κοσσυφοπέδιο. ‘Επειτα, τα ίχνη του χάνονται μεταξύ των Βαλκανίων και του Ντουμπάι, όπου φαίνεται πως διαμένει τελευταία.

Είχε δικαστεί για τη δολοφονία του λαθρέμπορου ναρκωτικών Αμπντουλά Τοπτσού, αλλά αθωώθηκε. Οι δύο άλλοι συγκατηγορούμενοί του στην ίδια υπόθεση, καταδικάστηκαν σε ισόβια.

Το 1998 στην Τουρκία και παραδόθηκε στις αρχές. Ομολόγησε την ενοχή του για τα εγκλήματα που κατηγορείτο και κρίθηκε ένοχος. Οι εισαγγελείς ζήτησαν φυλάκιση τουλάχιστον 7,5 ετών, αλλά ο Πεκέρ καταδικάστηκε σε μόλις οκτώ μήνες.

Το 2005 συνελήφθη κατά την «Επιχείρηση Πεταλούδα». Δύο χρόνια αργότερα, κρίθηκε ένοχος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης για ληστεία, πλαστογραφία και ψευδορκία. Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια και πέντε μήνες. Το 2008 και ενώ ήταν φυλακισμένος, παντρεύτηκε την δικηγόρο του Οζγκέ Γιλμάζ.

Το όνομα του Πεκέρ ενεπλάκη στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας Κούρδων πολιτικών και του βραβευμένου με Νόμπελ Τούρκου συγγραφέα Ορχάν Παμούκ.

Είχε εμπλακεί επίσης και στην πολύκροτη υπόθεση Εργκένεκον, όπου εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν στο ομώνυμο τρομοκρατικό δίκτυο, το λεγόμενο «βαθύ κράτος» της Τουρκίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος