Σενεγάλη: Το Πολεμικό Ναυτικό προχώρησε στην κατάσχεση 690 κιλών κοκαΐνης

Το Πολεμικό Ναυτικό της Σενεγάλης προχώρησε στην κατάσχεση 690 κιλών κοκαΐνης σταματώντας τη μεταφορά τους στην Ευρώπη με ταχύπλοο τύπου «go-fast» και συνέλαβε πέντε υπηκόους Ισπανίας οι οποίοι επέβαιναν σ’ αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας της Αφρικής που έλαβε χθες Κυριακή το Γαλλικό Πρακτορείο.

Περιπολικό ανοικτής θαλάσσης αναχαίτισε το πλεούμενο την Παρασκευή, σε θαλάσσιο χώρο 220 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σενεγάλης.

Το περιπολικό χρειάστηκε να απευθύνει φωνητικές προειδοποιήσεις και να ανοίξει πυρ στον αέρα για να σταματήσει το ταχύπλοο, οι επιβαίνοντες στο οποίο πέταξαν το φορτίο στη θάλασσα πριν από την επέμβαση του σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού. Ανακτήθηκαν από τη θάλασσα 690 κιλά κοκαΐνης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Την 28η Νοεμβρίου και τη 16η Δεκεμβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Σενεγάλης ανακοίνωναν τις κατασχέσεις στη θάλασσα πελώριων ποσοτήτων κοκαΐνης, σχεδόν τριών τόνων τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίπτωση.

Ενώ πάνω από 800 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν τον Ιανουάριο σε έλεγχο πλοίου ανοικτά του Ντακάρ από το Πολεμικό Ναυτικό της Σενεγάλης.

Αν και η δυτική και η κεντρική Αφρική για καιρό θεωρούνταν απλά ζώνες διέλευσης ποσοτήτων ναρκωτικών παραγόμενων στη Λατινική Αμερική και προοριζόμενων για τις αγορές της Ευρώπης, πλέον έχουν μετατραπεί σε περιφέρειες με υψηλή κατανάλωση ουσιών, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (ONUDC).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος