Κινέζοι οι 39 νεκροί στο Έσσεξ (video)

Κινεζικής υπηκοότητα είναι οι 39 νεκροί, 31 άνδρες και 8 γυναίκες, των οποίων τα πτώματα εντοπίστηκαν σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσσεξ, όπως μετέδωσε η ιρλανδική τηλεόραση και ξένα πρακτορεία ειδήσεων. Έρευνες σε δύο σπίτια στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ένοικοί τους συνδέονται με τον 25χρονο Mo Robinson, οδηγό του φορτηγού με το ψυγείο κοντέϊνερ όπου εντοπίστηκαν τα 39 πτώματα στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade στο Έσεξ, χθες το πρωί, πραγματοποίησαν οι βρετανικές αρχές, ενώ  η ιατροδικαστική έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου τους.

Ο 25χρονος οδηγός έχει συλληφθεί και ανακρίνεται, από την αστυνομία του Έσσεξ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν γνώριζε για το μακάβριο περιεχόμενο του κοντέινερ.

Η αστυνομία πλέον θεωρεί ότι το ρυμουλκούμενο τμήμα του οχήματος ταξίδεψε από το Zeebrugge, λιμάνι του Βελγίου, στο Purfleet του Έσσεξ και αποβιβάστηκε στην περιοχή Thurrock λίγο μετά τις 12:30 π.μ. το πρωί της Τετάρτης. Παράλληλα, το εμπρόσθιο τμήμα του φορτηγού θεωρείται ότι ξεκίνησε από η Βόρεια Ιρλανδία . Φορτηγό και ρυμουλκούμενο έφυγαν από το λιμάνι λίγο μετά τις 1.05 π.μ. Οι βελγικές αρχές καλούνται να διαπιστώσουν πόσον καιρό το ρυμουλκούμενο παρέμεινε στο Βέλγιο. Εκπρόσωπος του Γενικού εισαγγελέα του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ρυμουλκούμενο ταξίδεψε μέσα από το Βέλγιο.

Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε χθες ότι η πινακίδα του φορτηγού ανήκε στο δικό τους υπουργείο Μεταφορών, αλλά με το που έγινε η εγγραφή το 2017 και μετά από δύο ημέρες, το φορτηγό έφυγε από την Βουλγαρία και έκτοτε δεν εντοπίστηκε στη χώρα. Όσο για την εταιρεία στην οποία ανήκει είναι Ιρλανδική.

Τις τελευταίες ώρες, φαίνεται να ενισχύεται το σενάριο περί κυκλώματος σωματεμπορίας με έδρα την Ιρλανδία. Ολοένα και περισσότερες ενημερώσεις, δείχνουν ότι η έρευνα εστιάζει πλέον στο trafficking. Οι βρετανικές αρχές, μάλιστα, ερευνούν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος. Εάν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για ιρλανδικό κύκλωμα δουλεμπορίου, δεν θα είναι νέο φαινόμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς το 2000 είχε εντοπιστεί φορτηγό με 58 νεκρούς Κινέζους στο Ντόβερ, στη Νότια Αγγλία, το οποίο είχε ξεκινήσει από το ίδιο λιμάνι Zeebrugge του Βελγίου.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο δραματική, υπόθεση φόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 20 χρόνια.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος