Οι 40 εκκλησιές είναι μία από τις περιοχές που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου που, πέρα από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το πρόβλημα με τα νεκρά δέντρα. Κάτοικοι απευθύνθηκαν στο δασαρχείο Θεσσαλονίκης, το οποίο τους διαβεβαίωσε για την κοπή των νεκρών δέντρων, όχι όμως και για την έγκαιρη απομάκρυνσή τους.
Το δασαρχείο, από την πλευρά του, τονίζει ότι την αντιπυρική περίοδο δεν μπορούν να γίνουν κοπές και άλλες δραστηριότητες.
Κάτοικοι δηλώνουν διατεθειμένοι να συμβάλουν και εθελοντικά, με τη βοήθεια του δήμου, στον καθαρισμό της περιοχής.
Το πρόβλημα παραμένει και οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές, αναμένουν λύσεις πριν από οποιαδήποτε καταστροφή για τους ίδιους αλλά και για το δάσος.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος