Σε υψηλές τιμές διατίθεται από σήμερα το πετρέλαιο

Με έντονες βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά, οι θερμοκρασίες πέφτουν σημαντικά και οι ανάγκες για την θέρμανση αυξάνονται πρόωρα. Εν τω μεταξύ συνεχείς είναι οι ανατιμήσεις στις διεθνείς τιμές των καυσίμων.

Πρώτη ημέρα της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και η αγορά καυσίμων κινείται ανοδικά. Ήδη σε πολλές περιοχές άναψαν τα τζάκια, τα καλοριφέρ και οι σόμπες. «Έχουμε αύξηση 20% φέτος στο πετρέλαιο. Κάνουμε πρεμιέρα στο 1,16 € το λίτρο και αναμένεται να φτάσει το 1,2 ευρώ το λίτρο», αναφέρει η Έλλη Παπαδοπούλου, πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Λάρισας. Όπως εξηγεί «οι καταναλωτές εκτιμώντας ότι οι τιμές θα εκτιναχθούν έτι περαιτέρω σπεύδουν να γεμίσουν τις δεξαμενές, προκειμένου να προλάβουν νέες αυξήσεις, όπως αυτές αναμένονται να διαμορφωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο με την παρούσα ενεργειακή κρίση.  Το αργό πετρέλαιο είναι στα 85 λεπτά και η τάση δείχνει πως θα ξεπεράσει τα 90 λεπτά».

Η κ. Παπαδοπούλου, επισημαίνει ότι η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται στο 24%, ενώ για το αέριο η φορολογία είναι στο 6%. Τονίζει ότι είναι ένα θέμα με το οποίο δεν ασχολήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και ζητά από την κυβέρνηση μια ισορροπία στην φορολόγηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος