Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Ωραιόκαστρο (video)

Οριοθετημένες και σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κρυονέρι Αμαλιάδας, στις περιοχές Ανδρώνι, Μέλισσα Αμαλιάδας και στο Στρέφι του Δήμου Πύργου. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά ανάμεσα στα χωριά Μεσαίο και Πετρωτό Θεσσαλονίκης. Σε ύφεση τα δύο μέτωπα στην Ζάκυνθο, όπως και η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κούμπερι του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα.

Λίγο πριν από τις 13:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας, με κατεύθυνση προς το χωριό Ανάληψη. Αρχικά δόθηκε εντολή για εκκένωση, αλλά η φωτιά πέρασε λίγο έξω από το χωριό. Κατευθύνθηκε προς τον οικισμό Περιστέρι, όπου μετά από εργώδεις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, οριοθετήθηκε και βρίσκεται ύφεση.

Σχετικά με τη φωτιά στην Ανάληψη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, είπε ότι επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές και έχει δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη, για να προστατευθούν κατοικημένες περιοχές.

Στο Ανδρώνι της ορεινής Ηλείας, στο Στρέφι του Πύργου και στην Μέλισσα Λεχαινών, τα μέτωπα είναι διαχειρίσιμα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν επιτόπου για την αποφυγή αναζωπυρώσεων.

Στην Ζάκυνθο, που έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, τα μέτωπα που βρίσκονται στον Αγαλά, τα Λαγκαδάκια και το Γαλάρο, όλα με κατεύθυνση προς Κοιλιωμένο είναι πλέον σε ύφεση, όπως και αυτά στην περιοχή Ρίζα καθώς και στις Άνω Βολίμες, στην θέση Αλωνάκι. Οι εστίες είναι σε ύφεση καθώς μειώθηκε η ένταση των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Οι ζημιές αποτιμώνται πλέον σε χιλιάδες στρέμματα δάσους και αγροκαλλιεργειών αλλά και σε υποδομές ηλεκτρικών και τηλεφωνικών δικτύων. Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από την Κυριακή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ πυρκαγιών. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λ. Νοτιόπουλος έκανε λόγο για εμπρησμούς.

Τρεις φωτιές είναι σε εξέλιξη στην Κεφαλονιά, σε Δοριζάτα, Καραβάδο και Σβορωνάτα.

Σε εμπρησμό αποδίδουν οι αρχές τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο Νέο Φρούριο της Κέρκυρας, προκαλώντας αναστάτωση στο κέντρο της πόλης.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα ανάμεσα στα χωριά Μεσαίο και Πετρωτό Θεσσαλονίκης, στα διοικητικά όρια του δήμου Ωραιοκάστρου. Απειλήθηκε γυναικείο μοναστήρια λλά χάρις στην επέμβαση της Πυροσβεστικής και εθελοντών του Δήμου Ωραιοκάστρου, η φωτιά ελέγχεται.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε απόψε στην περιοχή Παναρίτι Ξυλοκάστρου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα απόψε σε δασική έκταση στην περιοχή Κούμπερι, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα, για την οποία υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οφείλεται σε εμπρησμό.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο υπό τον υπουργό Εσωτερικών, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος