Σε θέση μάχης οι πολιτικοί αρχηγοί με το βλέμμα στις κάλπες

Η ανατροπή των συσχετισμών, που διαμορφώθηκαν στην κάλπη της απλής αναλογικής, παραμένει το βασικό στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, με τον Αλέξη Τσίπρα να περιοδεύει στην Κρήτη. Στο στόχαστρο του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος μιλάει απόψε στην Πάτρα, μπαίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με επιδίωξη να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα αλλαγής έναν ισχυρό πόλο αντιπολίτευσης. “Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός” ζητά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος καλεί τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν την Ελληνική Λύση.

Ευρύ κάλεσμα σε προοδευτικούς αλλα και συντηρητικούς πολίτες απηύθυνε ο Αλεξής Τσίπρας από την Κρήτη, προκειμένου να αποκρούσουν σχέδια ασυδοσίας και λεηλασίας σε βάρος της κοινωνίας, διαβλέποντας ότι έρχονται δύσκολες μέρες.

«Δεν θα κάνουμε πίσω, γιατί αυτά τα συμφέροντα υπερασπιζόμαστε. Γιατί αν εμείς κάνουμε πίσω η κοινωνία θα λυγίσει. Αν εμείς κάνουμε πίσω, την επόμενη μέρα θα έχουμε ένα ασύδοτο και ανεξέλεγκτο καθεστώς».

Μιλώντας το πρωί στα Χανιά, τόνισε ότι στην κάλπη συγκρούονται δύο διαφορετικά κυβερνητικά σχέδια, η κρυφή ατζέντα της ΝΔ σε οικονομία, υγεία και άλλους κρίσιμους τομείς η οποία μετρά κέρδη και ζημιές, όπως είπε και το σχεδιο του ΣΥΡΙΖΑ με τις προτεραιότητες του.

«Ο εναλλακτικός δρόμος περνάει μέσα από «την ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς και νοσηλευτές, τη ρύθμιση των χρεών για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα – όπως κάναμε το 2018, το ρυθμιστικό πλαίσιο στη δραστηριότητα των funds, ώστε να σταματήσουν ανεξέλεγκτα να βγάζουν έξω από τα σπίτια τους ανθρώπους. Η μείωση της έμμεσης φορολογίας, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, την αύξησης των μισθών, προκειμένου να πάρει ανάσα η κοινωνία» δήλωσε.

Για επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο ελεγχο δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκεφθηκε το εργοστάσιο της Επιεχρίσης στα Χανιά.

Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι αντίπαλος στη συντήρηση και τον λαϊκισμό τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης , μιλώντας στον ALPHA.

«Δεσμεύομαι ότι η ΝΔ θα έχει έναν ισχυρό προοδευτικό αντίπαλο, που θα δίνει αγώνα για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας, μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο. Πάντα με πυξίδα το συμφέρον της πατρίδας μας, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια» δήλωσε.

Να δυναμώσει κι άλλο με την ψήφο του ο λαός το ΚΚΕ, απέναντι στις αντιλαϊκες πολιτικές, ζητεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και έξω απ΄αυτή. Εμείς πιστεύουμε τέτοια αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει ούτε στη ΝΔ, ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Ανδρουλάκης, ούτε άλλα μικρότερα κόμματα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κουτσούμπας.

Με πάταξη της φοροδιαφυγής, μπορούν να εξοικονομηθούν δισεκατομμύρια για κοινωνική πολιτική δηλώνει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο κ. Στουρνάρας είπε πως έχουμε 60 δισεκατομμύρια ευρώ παραοικονομία. Παραοικονομία σημαίνει λαθρεμπόριο πετρελαίου, λαθρεμπόριο τσιγάρων. Να χτυπηθούν αυτά. Εάν βάλεις 15% στα 60 της παραοικονομίας, είναι 9 δις ευρώ».

Με περιοδείες ομιλίες και συνεντεύξεις οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν το πρόγραμμά τους σε αυτά τα τελευταία 24ωρα πριν από την κάλπη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης, Γιάννης Φασουλάς, Λίνα Μπεθάνη, Κάτια Αντωνιάδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ