Σε πύρινο κλοιό η Κύπρος με τρία μέτωπα σε εξέλιξη

Συνεχίζεται το έργο της πυρόσβεσης στα τρία πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κύπρο.

Ανταπόκριση από την Κύπρο: Μανιάνα Καλογεράκη

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου Ανδρέας Κεττής, δόθηκε εντολή εκκένωσης κατοικιών στην περιοχή Ακτή του Κυβερνήτη στο Πεντάκωμο Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία Κύπρου, ο δρόμος Λευκωσίας-Λεμεσού, τόσο στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, όσο και στην κατεύθυνση προς Λευκωσία, που είχε κλείσει στο ύψος της περιοχής Ακτής του Κυβερνήτη, λόγω της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτη, δόθηκε στην κυκλοφορία.  Στην κυκλοφορία δόθηκε και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας-Λεμεσού, που επίσης είχε κλείσει λόγω της πυρκαγιάς και των επιχειρήσεων κατάσβεσής της. Στον δρόμο υπάρχει συμφόρηση της κυκλοφορίας. Καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών της Αστυνομίας που βρίσκονται στην περιοχή για ρύθμιση της τροχαίας κίνησης και παροχής βοήθειας προς το κοινό.

Για την πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Τόχνης – Καλαβασού μπαίνουμε στο Ίκαρος 2 με 7 εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, 1 ελικόπτερο των Βρετανικών βάσεων, 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας και 1 της Εθνικής Φρουράς ως συντονιστής). Τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα επιχειρούν στο Πεντάκωμο.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τη Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού, σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ναυαγοσωστικοί Πύργοι ΛΕΜ1 και ΛΕΜ2, σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά πολιτών δια θαλάσσης, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή της Ακτής του Κυβερνήτη. Συγκεκριμένα, οι Ναυαγοσώστες μαζί με ένα σκάφος διάσωσης, σε συνεργασία με μέλη των ΟΥΚ οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο με δύο σκάφη τους, τη Πολιτική Άμυνα, ΚΣΕΔ και άλλους αρμόδιους φορείς, έχουν κατάρτιση σχέδιο δράσης για μεταφορά 100-120 πολιτών, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος