“Σε μια νέα Πατρίδα”: Πρεμιέρα απόψε για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή η ΕΡΤ3 παρουσιάζει τη νέα ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ “Σε μια νέα Πατρίδα”, η οποία κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 19:00. Μια μοναδική παραγωγή που καταγράφει για πρώτη φορά τη ζωή των προσφύγων στους τόπους εγκατάστασής τους, μετά το βίαιο εκπατρισμό τους από τις περιοχές της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Αν. Θράκης.

O παραγωγός Παντελής Κάσδαγλης μίλησε στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” για τα δώδεκα επεισόδια της σειράς λέγοντας ότι περιγράφουν με συγκινητικό τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι χιλιάδες πρόσφυγες από τη στιγμή που εγκαταστάθηκαν στη νέα τους πατρίδα.

Στα 12 επεισόδια της σειράς επιχειρείται ένα οδοιπορικό στα γεωγραφικά σημεία της βόρειας Ελλάδας όπου εγκαταστάθηκαν οι περισσότεροι προσφυγικοί πληθυσμοί: Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Καστοριά, Κοζάνη και Βόλος. Σε όλες αυτές τις περιοχές καταγράφεται η ιστορία μέσα από μαρτυρίες, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και τεκμήρια.

Διαβάστε περισσότερα για τους συντελεστές και τη θεματολογία των ντοκιμαντέρ εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος