Σε… μεθυστικούς ρυθμούς «χορεύει» το ελληνικό κρασί – Πρώτο «βιολί» το Ξινόμαυρο

Στην… υγειά του ελληνικού αμπελώνα πίνουν ολοένα και περισσότεροι φίλοι του κρασιού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Αν και η εσωτερική κατανάλωση απορροφά ένα σημαντικό κομμάτι της εθνικής παραγωγής, οι εξαγωγές αποτελούν το διαβατήριο, για να μπει το ελληνικό κρασί στο διεθνές οινικό στερέωμα.

Μια από τις ελληνικές ποικιλίες, που ζητά το διεθνές οινόφιλο κοινό, είναι το Ξινόμαυρο.

Με αρώματα ελιάς, τομάτας και άλλων φρούτων, το Ξινόμαυρο είναι μια από τις 4 εμβληματικές τοποποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα.

Από το 2019 η Ένωση Οινοποιών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, έχει θεσπίσει την 1η Νοεμβρίου, ως παγκόσμια ημέρα του ξινόμαυρου, για να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της ποικιλίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος